A. Merkel drąsa vykstant pabėgėlių krizei jai padarė įspūdį, kalbėjo H. Klinton. Abi politikės pažįstamos jau nuo dešimto dešimtmečio. „Aš tikiuosi, kad turėsiu galimybę ateityje su ja bendradarbiauti", - pridūrė demokratė.

Respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas 2015-ųjų pradžioje taip pat liaupsino A. Merkel, tačiau jau po kelių mėnesių jo pozicija pasikeitė. Milijardierius kritikavo kanclerę už „katastrofišką" ir „beprotišką" pabėgėlių politiką bei kaltino ją griaunant Vokietiją. D. Trumpas, be to, yra pareiškęs: „Hilary Clinton nori tapti Amerikos Angela Merkel".

Tiesa, dabar D. Trumpo nuomonė, regis, vėl pakito. Ketvirtadienį ir jo buvo pasiteirauta apie mėgstamus šalių lyderius. Jis pasirinko kanclerę. „A. Merkel iš tikrųjų yra didi pasaulio lyderė", - pareiškė respublikonas. Tačiau kartu jis teigė esąs „labai nusivylęs" jos pabėgėlių politika.

H. Clinton dar prieš kandidatavimą į prezidentus 2014-aisiais savo autobiografijoje apie A. Merkel rašė kaip apie „įtakingiausią valstybės vadovę". „Kai buvau valstybės sekretorė, augo mano susižavėjimas šia ryžtinga, protinga ir garbinga moterimi, kuri man niekada neslėpė, ką galvoja", - teigė H. Clinton.