Buvusi valstybės sekretorė būtiną delegatų balsų skaičių užsitikrino likus dienai iki Demokratų partijos pirminių rinkimų šešiose valstijose, įskaitant Kaliforniją, kurioje H. Clinton veda aktyvią agitacinę kampaniją, ir praėjus aštuoneriems metams po to, kai kovoje dėl šios nominacijos jai teko nusileisti Barackui Obamai.

„Tai svarbus žingsnis, tačiau dar yra šešios valstijos, kuriose bus balsuojama antradienį, kai milijonai žmonių ateis atiduoti savo balsų, ir H. Clinton stengiasi užsitikrinti kiekvieną balsą“, – sakė jos kampanijos vadovas Robby Mookas.

„Nekantriai laukiame ketvirtadienio vakaro, kai Hillary Clinton ne tik iškovos pergalę per balsavimą, bet taip pat užsitikrins daugumos įsipareigojusiųjų delegatų palaikymą“, – sakė jis.

B. Sandersas: Demokratų partijos kandidatas paaiškės tik liepą vyksiančiame suvažiavime

JAV senatorius Bernie Sandersas pirmadienį pareiškė, kad jo varžovė Hillary Clinton, priešingai nei skelbia žiniasklaida, dar neužsitikrino nominavimo Demokratų partijos kandidate lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Jis pažymėjo, kad vadinamieji superdelegatai – svarbūs partijos veikėjai, kurie turi teisę palaikyti savo pasirinktą pretendentą nepriklausomai nuo to, kaip balsavo jų valstijos, negali balsuoti iki liepą vyksiančio Demokratų partijos nacionalinio suvažiavimo.

„Deja, žiniasklaida, skubėdama pateikti vertinimą, nepaiso Demokratų partijos nacionalinio komiteto aiškaus pareiškimo, kad yra blogai skaičiuoti „superdelegatų“ balsus, kol jie dar neatidavė jų vasarą vyksiančiame suvažiavime“, – sakė B. Sanderso atstovas spaudai Michaelas Briggsas.

H. Clinton „neturi ir neturės nominavimui reikalingo įsipareigojusiųjų delegatų palaikymo“, sakė jis.

M. Briggsas pridūrė, kad senatorius sieks „įtikinti tuos „superdelegatus“, jog Bernie yra neabejotinai stipriausias kandidatas susigrumti su Donaldu Trumpu “.