H. Clinton konkurentas dėl JAV prezidento posto Donaldas Trumpas leido suprasti ketinantis šią temą būtinai paliesti ateinančiame priešrinkiminių debatų raunde. Tiesa, ši tema jam pačiam toli gražu nėra saugi, atsižvelgiant į jo paties neištikimybės atvejus ir ne pačią geriausią elgesio su moterimis manierą.

H. Clinton draugų teigimu, kai jos vyras Billas Clintonas būdavo kaltinamas neištikimybe, ji piktai reaguodavo į grasinimus ir nestokodavo plieninio ryžtingumo. „Neleisiu šiems žmonėms trypti mus kojomis“, - H. Clinton bičiulio iš Arkanzaso laikų Jimo Blairo teigimu, būtent taip tokiais atvejais sakydavo ji.

„Vis tik ją kritikuojantieji tikina, kad daugybę metų H. Clinton nepagrįstai puldavo moteris, įsivėlusias į neleistinus santykius su jos vyru. Dėl tokios savo reakcijos panašaus pobūdžio situacijose ji priversta balansuoti ties plonyte riba kampanijos, skirtos kovai su seksualinio pobūdžio nusikaltimais, metu, nors ji yra pelniusi didelį populiarumą kaip politikė tarp rinkėjų moterų“, - rašo „The Washington Post“. D. Trumpas ir jo šalininkai vis dar nepraranda susidomėjimo šia tema, publikuodami aštrius komentarus socialiniuose tinkluose, o H. Clinton šalininkai savo ruožtu teigia, kad ji gali visus šiuos puolimus atremti.

Pastorius Edas Mattewsas sutiko pasidalinti prisiminimais apie 1992 m. įvykusį pokalbį su H. Clinton. Jis teigia pastebėjęs automobilių stovėjimo aikštelėje šalia bažnyčios nepadorias B. Clintono karikatūras. Jo teigimu, šioje bažnyčioje H. Clinton lankėsi kartu su dukra. Pastorius jos paklausė, kaip jai pavyksta susidoroti su tokiais dalykais, o ji jam atsakė, kad šeima jau daugybę metų susiduria su tokio pobūdžio gandais ir neabejotinai atlaikys šį išbandymą.

„D. Trumpo rinkiminis štabas tikina, kad H. Clinton kaip kandidatės į šalies prezidento postą problema susijusi ne su sutuoktinio elgesiu, o su jos reakcija į kaltinančiųjų pareiškimus. Buvusių jos padėjėjų teigimu, ji paneigė tikinimus, kurie, kaip vėliau paaiškėjo, buvo teisingi, ir ėmėsi užkulisinių veiksmų tam, kad sulaikytų kaltinimus.“ – teigiama straipsnyje. Praėjusių metų lapkričio mėn. H. Clinton socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad seksualinio pobūdžio nusikaltimų aukos turi būti išgirstos. Gruodžio mėn. viešame renginyje sulaukė klausimo, ar ši taisyklė taikytina ir jos sutuoktinį kaltinusiems asmenims. „Sakyčiau, iš esmės kiekvienu žmogumi turi būti tikima, kol šis tikėjimas nėra prarandamas dėl įrodymų naštos“, - tada į klausimą atsakė ji.

„Vis tik ją kritikuojantieji tikina, kad daugybę metų H. Clinton nepagrįstai puldavo moteris, įsivėlusias į neleistinus santykius su jos vyru. Dėl tokios savo reakcijos panašaus pobūdžio situacijose ji priversta balansuoti ties plonyte riba kampanijos, skirtos kovai su seksualinio pobūdžio nusikaltimais, metu, nors ji yra pelniusi didelį populiarumą kaip politikė tarp rinkėjų moterų“,

1978 m. B. Clintonas tapo Arkanzaso gubernatoriumi. Būtent šiuo periodu pasikeitė visuomenės požiūris į politikų intymaus gyvenimo reikšmingumą. „1987 m. naktinis kandidato į šalies prezidentus Gary Harto kruizas, į kurį jis leidosi kartu su jauna moterimi, sužlugdė jo viltis. Neilgai trukus tuo metu B. Clintono kanceliarijai vadovavusi Betsey Wright su juo rimtai pasikalbėjo ir nurodė prisipažinti dėl visko žmonai”, - rašo šis amerikiečių leidinys.

Atrodo, H. Clinton kuo puikiausiai suvokė, kad B. Clintono neištikimybė kelia pavojų ne tik jųdviejų santuokai. „Panašu, kad ji mąstė štai kaip: jei jis taps sėkmingu politiku, jiems teks laikytis labiau tradicinio gyvenimo būdo, labiau orientuotis į kitų kartų, o ne į savo pačių vertybes“, - samprotavo J. Blairas.

„Kai 1991 m. B. Clintonas iškėlė savo kandidatūrą šalies prezidento postui užimti, jo žmona ir kartu su juo dirbę asmenys susimąstė, kaip gi teks atremti „gražuolių antplūdžius“ – taip būdavo vadinami tokio pobūdžio skandalai“, - rašo „The Washington Post“. „Manau, tuo metu H. Clinton kuo puikiausiai suvokė Billo poelgius“, - įsitikinusi kitą senų laikų jos drauge. – Gali būti, kad ji kentė tokį elgesį, bet nemanau, kad ji jį būtų laiminusi.“

Vis dėlto H. Clinton neigė kaltinimus, mestus dainininkės Gennifer Flowers. 1992 m. H. Clinton pareiškė: jei tik ji būtų turėjusi šansą surengti G. Flowers kryžminę apklausą, „ji ją būtų sutraiškiusi“. H. Clinton palaikymas buvo lemiamas. Tada sociologas Stanas Greenbergas tvirtino, kad tauta nevertins rimtai B. Clintonui metamų kaltinimų, jei matys, kad jųdviejų su žmona santykiai yra nuoširdūs. Po šešerių metų B. Clintonas vis dėlto prisipažino, kad tarp jo ir G. Flowers buvo įvykęs seksualinio pobūdžio susitikimas.

Kai kitos moterys puolė su panašaus pobūdžio kaltinimais, H. Clinton sutuoktiniui padėdavo parengti aktyvią gynybinę liniją. Nors praėjo nemažai laiko, vis dar nepamiršta Monicos Lewinski istorija. B. Clintonas neigė turėjęs intymių santykių su ja, o H. Clinton kalbėdama apie šį ryšį laikėsi pozicijos, kad tai – didelio masto dešiniųjų sąmokslas.

Nors D. Trumpas savo ruožtu linkęs vadinti H. Clinton sutuoktinio bendrininke, jos bičiuliai tikina, kad priežastis kur kas paprastesnė. „Jie gali nuo ryto iki vakaro diskutuoti politikos tema ir jiems tai niekada nepabos. Ji norėjo su juo nugyventi visą gyvenimą. Ji jį mylėjo. Viskas paprasta.“, - neabejojo Jimas Blairas.