„Tai yra ir išliks skausminga dar ilgą laiką“, – sakė H. Clinton savo kalboje, pripažindama savo pralaimėjimą prezidento rinkimuose, rašo Politico.

„Tačiau prisiminkite tai, kad mūsų kampanija niekada nebuvo apie vieną žmogų ir net ne apie vienus rinkimus. Ji buvo apie mūsų šalį, kurią mylime ir statome, kuri yra atvira, viltinga ir visus įtraukianti“, – sake demokratų kandidatė.

Pasiūlė dirbti kartu su D. Trumpu

H. Clinton palinkėjo D. Trumpui sėkmės prezidento poste ir pasiūlė dirbti kartui šalies labui.

„Mes jam dėkingi už nešališkumą ir progą lyderiauti“, – sakė ji,

D. Trumpo triumfas prieš H. Clinton, apie kurį buvo paskelbtas gerokai po vidurnakčio, užbaigia aštuonerius metus trukusį Demokratų partijos viešpatavimą Baltuosiuose rūmuose. D. Trumpas šalies vairą perims respublikonams visiškai kontroliuojant Kongresą jo aršios rinkiminės kampanijos suskaldytoje šalyje.

Respublikonų iškeltas kandidatas turės užglaistyti nesutarimus ir savo partijoje, atsižvelgiant į tai, kad daugybė respublikonų gana šaltai parėmė jo nominavimą arba iš viso niekada nepalaikė D.Trumpo.

H.Clinton prisipažino, kad Amerika jos nepavykusiu siekiu laimėti Baltuosius rūmus „nesudaužė tų aukščiausių ir kiečiausių lubų“. Tačiau, anot jos „kada nors, kas nors tai padarys“.

Pralaimėjusi demokratų kandidatė pasakė liūdnoką kalbą savo šalininkams ir bendradarbiams Niujorke. Ji dar kreipėsi į „mažas stebinčias mergaites“. „Jūs esate ir vertingos, ir galingos, ir vertos bet kurios galimybės pasaulyje“, – pasakė H. Clinton.

Ji paragino jas siekti bet kokių savo svajonių.

Demokratų partijos kandidatė į prezidentus prie vieno Niujorko viešbučių sakė kalbą, kurią jos kampanijos komanda pavadino nusileidimo respublikonui D. Trumpui, antradienį laimėjusiam rinkimus, kalba.

Ant pakylos šalia H. Clinton buvo jos vyras Billas Clintonas ir duktė Chelsea Clinton.