Dienraštis „New York Post“ paskelbė buvusio Kongreso nario siuntinėtų kompromituojančių nuotraukų ir žinučių. Vienoje nuotraukoje A.Weineris matomas gulintis lovoje be marškinių šalia miegančio savo keturmečio sūnaus, dėvintis apatines kelnaites, kurios ties tarpkoju atrodė išsipūtusios.

„Po ilgų ir skausmingų svarstymų bei pastangų (išgelbėti) savo santuoką priėmiau sprendimą gyventi atskirai nuo savo vyro“, – sakoma 40-metės H. Abedin pranešime.

„Anthony ir aš liekame pasišventę daryti viską, kas geriausia mūsų sūnui, kuris yra mūsų gyvenimo šviesa. Šiuo sunkiu metu prašau gerbti mūsų privatumą“, – pridūrė ji.

2011 metais A. Weineris buvo priverstas atsistatydinti iš Kongreso, dėl panašaus vadinamojo sekstingo skandalo. Jis prisipažino dalijęsis gašlaus pobūdžio nuotraukomis ir žinutėmis su mažiausiai šešiomis moterimis.

Dvejais metais vėliau jis kandidatavo į Niujorko mero postą, bet kampanija žlugo dėl pranešimų, kad A. Weineris toliau susirašinėjo su kitomis moterimis, pasivadinęs „Carlosu Dangeriu“.

Tąsyk A. Weineris viešai atsiprašė rinkėjų ir savo žmonos, kai H. Abedin stovėjo šalia jo, aiškiai nepatogiai jausdamasi.

Gegužę buvo išleistas dokumentinis filmas „Veineris“ vaizduoja tą kampaniją ir H. Abedin tekusią skausmingą naštą. Ši moteris buvo H. Clinton padėjėja, kai ši pirmąsyk kandidatavo į prezidento postą 2008 metais ir kai vėliau dirbo valstybės sekretore.

Respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas bemat pasinaudojo H.Abedin pranešimu, kad užsipultų savo varžovę H.Clinton.

Jis pareiškė, kad H. Abedin pareiškimas yra „labai protingas sprendimas“, bet reiškė abejones dėl H. Clinton nuovokos, nes demokratė „suteikė Weineriui didelį artumą griežtai įslaptintai informacijai“.

„Kas žino, ką jis sužinojo ir kam papasakojo? Tai dar vienas Hillary Clinton prastos nuovokos pavyzdys“, – sakoma D. Trumpo pranešime.

„New York Post“ nurodė, kad vėliausią savo tarpkojo nuotrauką A.Weineris padarė pernai liepos 31-osios paryčiais, susirašinėdama su JAV Vakarų pakrantėje gyvenančia maždaug 40 metų išsiskyrusia moterimi. Pastaroji buvo apibūdinta kaip D.Trumpo šalininkė.

„Kažkas ką tik įlipo pas mane į lovą“, – tąsyk rašė A. Weineris.

„Tikrai?“ – pasidomėjo moteris.

Pasak laikraščio, kaip tik tą akimirką A.Weineris išsiuntė minėtą lovoje padarytą nuotrauką su vaiku.

„Ar suvoki, kad šioje nuotraukoje matosi tavo Weineris??“ – parašė moteris, aiškiai naudodama žodžių žaismą, nes gatvės žargonu „weiner“ reiškia „penis“.

„New York Post“ rašo, kad ši nuotrauka buvo viena iš daugiau kaip 12 asmenukių, išsiųstų 51 metų A. Weinerio minėtai moteriai. Daugelyje tų nuotraukų jis nusifotografavo be marškinių.