Kai 29 proc. tos salos rinkimų apylinkių buvo paskelbusios rezultatus, H. Clinton pirmavo, surinkusi 62,5 proc. balsų, o senatorius B. Sandersas buvo užsitikrinęs 37,1 proc. rinkėjų palaikymą, nurodė naujienų televizija CNN.

Pergalė skolų prislėgtame Puerto Rike tapo antrąja gera naujiena H. Clinton šį savaitgalį: šeštadienį ji taip pat triuškinamai laimėjo JAV Mergelių Salose.

Abi šios pergalės suteiks jai postūmį prieš antradienį vyksiančius balsavimus Naujajame Džersyje ir Kalifornijoje. Pastaroji valstija yra ypač svarbi šiame prezidento rinkimų etapą.

„Ką tik laimėjome Puerto Rike! ¡ Gracias a la Isla del Encanto por esta victoria ! (Ačiū Kerinčiajai salai už šią pergalę!)“ – ji rašė savo dvikalbėje „Twitter“ žinutėje.

Puerto Rikas į Demokratų partijos nacionalinį suvažiavimą siunčia 60 įsipareigojusių delegatų, o H. Clinton užsitikrino, kad ją palaikys bent 31 iš jų.

Tokiu atveju H. Clinton, kuri iki balsavimo Puerto Rike buvo sutelkusi 2 323 delegatų paramą, betrūksta tik saujelės, kad pasiektų 2 383 ir užsitikrintų Demokratų partijos kandidatės titulą. Neabejojama, kad ji tą ribą peržengs antradienį.