„Esu sužavėta galėdama paskelbti savo kampanijos partnerį @timkaine – žmogų, kuris pašventė savo gyvenimą kovai dėl kitų“, – H. Clinton parašė savo „Twitter“ žinutėje.

58 metų senatorius greitai paskelbė atsakymą, parašęs „Twitter“: „Ką tik baigiau kalbėtis telefonu su Hillary. Man garbė būti jos kampanijos partneriu. Nekantrauju rytoj leistis į (rinkimų kampanijos) kelią Majamyje!“

T. Kaine'as, sukaupęs patirties užsienio politikoje ir dirbantis Senato užsienio ryšių bei Ginkluotųjų pajėgų komitetuose, gali padėti H.Clinton palenkti į savo pusę dvi svarbias rinkėjų grupes: ispanakalbius ir Virdžinijos valstiją, kuri istoriškai balsuodavo permainingai.

Taip pat manoma, kad nuosaikiu demokratu laikomas senatorius gali padėti buvusiai valstybės sekretorei laimėti gana skeptiškai ją vertinančių nepriklausomų rinkėjų vyrų balsų.

T. Kaine'as, laikomas saugiu pasirinkimu H. Clinton per šiurkščią rinkimų kampaniją, buvo laikomas vienu iš favoritų užimti šį vaidmenį, nes jo dalyvavimas suteikia daug privalumų.

H. Clinton paskelbė kelias žinutes, girdama šį senatorių, žinomą dėl malonaus būdo, taip pat dėl gynybos ir užsienio politikos išmanymo.

„@timkaine – nenuilstantis optimistas, kuris tiki, kad jokia problema nėra neišsprendžiama, jeigu imamasi pastangų ją spręsti, – rašė H. Clinton. – @timkaine pagrindinis principas – tikėjimas, kad galima pakeisti padėtį per valstybės tarnybą.“

Vienoje „Twitter“ žinutėje buvo pateikta penkių punktų infograma, kurioje paminėtas faktas, kad senatorius jaunystėje dirbo jėzuitų misijoje Hondūre, taip pat dėjo daug pastangų sumažinti benamystę, diskriminaciją ir ginkluotą smurtą, išplėsti ikimokyklinio ugdymo sistemą bei plėtoti verslui palankią aplinką Virdžinijoje.

Šį apsisprendimą H. Clinton priėmė likus kelioms dienoms iki Demokratų partijos nacionalinio suvažiavimo Filadelfijoje, kuri ji kartu su T. Kaine'u ateinančią savaitę bus oficialiai paskirti partijos kandidatais į JAV prezidento ir viceprezidento postus.