"Aš tikiuosi, kad didžioji galis opozicijos atsisakys nekonstitucinių metodų", - pažymėjo G.Baramidzė.

Pasak jo, opozicija nusiteikusi radikaliai, "bet jie teigia, kad neketina pažeisti konstitucijos".

Komentuodamas opozicijos nuomonę, kad pastarųjų prezidento rinkimų Gruzijoje rezultatai buvo suklastoti, G.Baramidzė sakė: "Saakašvilis - demokratiškai išrinktas lyderis, ir ESBO paskelbė savo išvadas apie rinkimus sausio 9 dieną, legitimumo klausimo ten nėra".

Drauge jis pažymėjo, jog dabar neketinama surengti pirmalaikių prezidento rinkimų, "o kas bus ateityje - pažiūrėsime".

"Mes siūlome opozicijai normalų demokratinį procesą: pasikalbėti apie rinkimų sistemą, rinkimų komisijas, rinkėjų sąrašus, - sakė G.Baramidzė. -Mes siūlome daryti konstitucijos pataisas, niekas iš mūsų kėdės nesilaiko".

"Taip, mes suklystame, tačiau tai ne dingstis rengti naują revoliuciją. Rožių revoliucija vyko esant kitokioms aplinkybėms. Tada net ESBO pareiškė, kad parlamento rinkimai buvo nelegitiminiai. O dabar yra nelogiška tai, ką siūlo opozicija", - sakė vicepremjeras.

Kalbėdamas apie Gruzijos planus įstoti į NATO, G.Baramidzė priminė, kad "Vokietiją buvo pusiau okupavusi SSRS, kai ji įstojo į NATO".

"Jeigu Gruzija viską padarys teisingai, kad būtų išspręstas konfliktas su Rusija dėl okupuotų teritorijų, o Maskva elgsis nekonstruktyviai ir šie klausimai nebus išspręsti, tada Gruzija įstos į NATO ir be šių teritorijų išlaisvinimo", - mano vicepremjeras.