Pranešimuose sakoma, kad ten girdimi šūviai.

Gruzijos valstybės saugumo tarnyba (VST) anksčiau paskelbė, kad per praeitą naktį prasidėjusią antiteroristinę operaciją Tbilisyje sulaikytas vienas įtariamasis.

Tarnybos atstovė Nino Giorgobiani per spaudos konferenciją sakė, kad per šią operaciją siekiama sulaikyti kitus ginkluotus grupuotės narius, užspeistus viename gyvenamajame komplekse.

Ji patvirtino, kad specialiosios operacijos metu buvo sužeistas vienas Vidaus reikalų ministerijos specialiųjų pajėgų narys ir kad įtariamieji nėra Gruzijos piliečiai. Jie įtariami priklausymu teroristinei organizacijai.

Pasak atstovės, teisėsaugos pareigūnai ragino įtariamuosius pasiduoti, bet jie atsisakė ir pradėjo pliekti iš automatų, taip pat sviedė kelias granatas.

VST nurodė, kad siekiama nustatyti įtariamųjų tapatybę ir jų ryšius su užsieniu.

N. Giorgobiani taip pat sakė, kad iš minimo namo sostinės pietrytiniame rajone ir aplinkinių teritorijų gyventojai buvo evakuoti.

Gruzijos žiniasklaida pranešė, kad sužeistas specialiųjų pajėgų narys ligoninėje mirė, bet gydytojai tai paneigė. Vienas Tbilisio Pavelo Ingorokvos klinikos gydytojas sakė, kad tas specialiųjų pajėgų narys „buvo atvežtas su sunkiais sužeidimais, įskaitant galvos“ sužeidimus, kad jam buvo atlikta operacija ir kad jo būklė „kol kas kritinė“.

Gruzijos televizija pranešė, kad į operacijos vietą atvyko mažiausiai keturios šarvuotosios mašinos ir siunčiami papildomi specialiųjų pajėgų kariai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)