Kaip trečiadienio vakarą Gruzijos televizijos kanalo "Rustavi-2" laidoje pareiškė G.Bokerija, Gruzija neturi diplomatinių ryšių su Rusijos Federacija, bet Gruzijos atstovai informavo Maskvą apie operaciją, kurios metu buvo likviduota 11 ginkluotos grupuotės narių ir žuvo trys šalies specialiųjų pajėgų kariai.

"Mes pasinaudojome esama tvarka ir per Šveicarijos ambasadą informavome Rusiją, kad nebūtų nesusipratimų ir kokių nors spekuliacijų dėl informacijos stygiaus", - pažymėjo Nacionalinio saugumo tarybos vadovas.

Jis taip pat pranešė, kad buvo įspėti ir tarptautiniai Gruzijos partneriai, tarp jų Europos Sąjungos (ES) stebėtojų misija.

Kalbėdamas apie tai, kaip vyko specialioji operacija jis pažymėjo, kad ji buvo nelengva dėl sudėtingo kalnų reljefo.

Komentuodamas Rusijos žiniasklaidos išplatintą pranešimą, jog ginkluotos grupės dalyviai yra vadinamosios Cuntinio grupuotės nariai jis pareiškė, kad šiame etape nieko negali patvirtinti ar paneigti. Tačiau, pažymėjo jis, ir be kokių nors versijų ir šaltinių, kuriais remiasi žiniasklaida, "akivaizdu, kad sąsajų su situacija Šiaurės Kaukaze ir visų pirma Dagestane yra".

Drauge jis pavadino "nerimtais" Rusijos jėgos struktūrų atstovų pareiškimus, kuriuose neigiamas koks nors sienos kirtimo iš Rusijos arba atvirkščiai - iš Gruzijos faktas.

"Tokio reljefo sienos ruože vykdyti visapusišką kontrolę apskritai yra labai sudėtinga", - pažymėjo jis.

G.Bokerija taip pat nuramino politikus ar ekspertus, kurie įžvelgė, kad ginkluotos grupės prasiskverbimas galėjo kelti grėsmę šalies suverenumui.

"Noriu pasakyti, kad jokios grėsmės Gruzijos suverenumui ir saugumui nėra. Pas mus dabar nėra tokios situacijos", - pabrėžė jis ir pažymėjo, kad atitinkamos struktūros gali neutralizuoti tokio pobūdžio grupes.

Jis atmetė tikimybę, kad Rusija pasinaudos šia situacija kaip dingstimi įsiveržti į Gruzijos teritoriją arba imtis kokių nors Gruzijos suverenitetą pažeidžiančių priemonių.

Pasak jo, nerimti opozicijos atstovų, politikų ar ekspertų pareiškimai, kad tai buvo kaip nors susiję su būsimais rinkimais. "Tai visiška nesąmonė", - sakė Nacionalinio saugumo tarybos vadovas.

G.Bokerija papasakojo, kad kovotojai, prasiskverbę į Gruziją, atsisakė savo noru sudėti ginklus, todėl teko prieš juos panaudoti jėgą.

Gruzijos televizijos kanalas "Rustavi-2" pranešė, kad prasiskverbę iš Dagestano ginkluoti žmonės antradienio vakarą paėmė kelis įkaitus Kachetijos regione. Kaimo, esančio už 50 km nuo sienos, gyventojai sakė televizijos kanalui, jog yra susirūpinę, kad pastarosiomis dienomis dingo penki jų kaimo gyventojai ir kad jie matė čia kelis žmones, kuriuos apibūdino kaip dagestaniečius.

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST), kurios žinioje yra sienos apsauga, atstovas atsisakė pateikti komentarų, kaip ir URM atstovas.

Prieš ketverius metus Rusija nusiuntė kariuomenę į Gruziją, atsakydama į Tbilisio mėginimą jėga susigrąžinti atskilusią Pietų Osetiją, kurios separatistinį režimą Maskva rėmė pastaruosius 20 metų.

Po konflikto Kremlius pripažino Pietų Osetijos ir kitos sukilusios Gruzijos autonomijos - Abchazijos nepriklausomybę ir dislokavo čia savo karines bazes. Tai kritikavo JAV ir NATO.

Gruzija, kur spalio 1 dieną vyks parlamento rinkimai, ir Rusija nutraukė tarpvalstybinius santykius ir palaiko ryšius per Šveicarijos diplomatus.