Kaip trečiadienį agentūrai "Interfax" sakė Rusijos vidaus reikalų ministerijos vietos valdyboje, kėsintasi į Grozno merą S. Mochčajevą. Manoma, kad šių pareigūnų automobilis miesto pakraštyje, maždaug 18 val. 30 min. kelyje einančiame į Urus Martaną užvažiavo ant dviejų radijo bangomis valdomų objektinių minų.

Be to, vidaus reikalų valdybos duomenimis, gretimame gyvenamajame name besislapstantys čečėnai į automobilį pradėjo šaudyti iš automatų.

Pulkininko S. Zverevo ir N. Chabusejevos kūnai nugabenti į Urus Martaną. S. Mochčajevui kulka kliudė galvą, bet sužeidimai yra "vidutinio sunkumo" ir, suteikus medicinos pagalbą, jis buvo paleistas iš ligoninės.

Trečiadienį ryte į išpuolio vietą iš Maskvos išskrido Rusijos vyriausybės atstovas Čečėnijoje Nikolajus Košmanas, sakė jo patarėjas Jurijus Michailovas.

Grozne pradėtas išpuolio tyrimas.

S. Zverevas Maskvos paskirtoje Čečėnijos administracijoje buvo atsakingas už socialinius reikalus, tarp jų - vandens tiekimą, informavo Rusijos prezidento padėjėjo S. Jastržembskio aparatas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją