Gegužės 24 d. Anglijos mokyklose vyko GCSE egzaminai, todėl policijos pareigūnai beveik neabejoja, kad grasinimai susprogdinti mokyklas yra tiesiog kažkieno piktas pokštas, tačiau žinant, jog neseniai buvo įvykdyti teroro išpuoliai Paryžiuje, Briuselyje ir kituose Europos miestuose, buvo imtasi visų atsargumo priemonių.

Dėl grasinimų susprogdinti šįryt buvo evakuota Canterbury‘o akademija, kurioje anglų kalbos GCSE egzaminą laikė daugiau nei 240 mokinių. Po kelių akimirkų panika kilo Maidstone‘e esančioje „Barming Primary School“ pradinėje mokykloje po to, kai buvo sulaukta anoniminių grasinimų telefonu. Taip pat mažiausiai dvi mokyklos, „Voyager Academy“ ir „Discovery Primary School“ buvo evakuotos lietuvių gausiai gyvenamame Peterborough mieste bei dar keletas mokyklų kitose šalies vietovėse (Surrey esanti „Emsworth Primary School“, „Wootton Upper School“ Bedfordshire, „Oulder Hill School“ ir „Redwood School“ Rochdale, „Rosebrook Primary School“ Stockton‘e).

Policijos pareigūnai mano, jog mokykloms grasino egzaminams nepasiruošęs mokinys arba keli mokiniai. Priminsime, jog šių metų vasarį grasinimų susprogdinti bombas sulaukė šešios Birmingham‘o mokyklos bei kelios mokyklos Glasgow ir Paryžiuje.