Vienas teismo šaltinis sakė, kad sprendimas bus paskelbtas ketvirtadienį, nes vienas iš šios institucijos pirmininkų susirgo.

Nagrinėjama byla susijusi su aštuoniais turkų karininkais, liepa atskridusiais į Graikijos šiaurinį Aleksandrupolio miestą – kitą dieną po nepavykusio mėginimo nuversti R. T. Erdoganą.

Anksčiau sausį Aukščiausiojo Teismo prokurorai pasisakė prieš kariškių grąžinimą į Turkiją, nes baiminamasi dėl jų saugumo ir teisės į nešališką teismą.

Bėgliai sakė, kad jų šeimos nariai buvo atleisti iš darbo, o jų pasai buvo paimti.

Kariškiai neigia dalyvavę puče ir tvirtino, kad jų gyvybėms tėvynėje gresia pavojus.

Liepą Graikija atmetė jų prašymą suteikti prieglobstį, bet šiuo metu nagrinėjamos karių apeliacijos.

Aukščiausiasis Teismas perėmė šią bylą, kai apeliacinis teismas praeitą mėnesį paskelbė prieštaringas nutartis.

Per tris atskirus posėdžius, vadovaujamus skirtingų teisėjų, apeliacinis teismas nutarė suteikti apsaugą penkiems karininkams, bet tris kitus išsiųsti į Turkiją.

Jeigu Aukščiausiasis Teismas blokuos Turkijos ekstradicijos prašymą, jo sprendimas bus galutinis.

Vis dėlto jeigu teismas pritartų karininkų išsiuntimui, bet koks galutinis sprendimas priklausytų Graikijos teisingumo ministrui.

Po perversmo daug turkų kariškių yra paprašę prieglobsčio kitose NATO šalyse.

Turkijos valdžia nuo liepos suėmė tūkstančius žmonių, o dar tūkstančiai buvo atleisti iš darbo arba nušalinti. Ypač daug nukentėjo žurnalistų, mokytojų ir policininkų, kaltinamų ryšiais su Jungtinėse Valstijose gyvenančio musulmonų dvasininko Fethullah Guleno judėjimu. Ankara šį veikėją kaltina organizavus perversmą.

Ši byla labai neparanki Graikijai, bendradarbiaujančiai su Turkija, kad būtų stabdomas migrantų srautas per jos teritoriją į Vakarų Europos šalis.