Graikijos pasienyje su Makedonija įstrigo tūkstančiai migrantų. Makedonija į šalį įsileidžia tik sirus, irakiečius ir afganistaniečius, bėgančius nuo karo, o tai kelia kitų migrantų nepasitenkinimą.

Ketvirtadienį policijai teko panaudoti ašarines dujas, kai kitokiais būdais nepavyko išbaidyti pasienio perėjas užtvėrusių migrantų.

Per susidūrimus vienas jaunas marokietis buvo nupurtytas elektra. Anot policijos, jis žuvo po to, kai užlipo ant traukinio vagono ir prisilietė prie viršuje buvusio aukštos įtampos kabelio.

Graikijos pasienyje įstrigo apie penkis tūkstančius žmonių.

Penktadienį ES vidaus reikalų ministrai susitiks aptarti Graikijos galimybę suvaldyti migrantų antplūdį. Migrantai per Graikiją tikisi patekti į Šiaurės Europą.

Pasirodė pranešimų, kad yra ES šalių, norinčių iš Šengeno zonos narių rato pašalinti Graikiją, dėl minimalių pastangų siekiant užtikrinti išorinių Europos sienų saugumą ir tariamai atmetant ES pagalbą. Tuo tarpu Graikija neigia kada nors atsisakiusi ES pagalbos.

Į Graikiją šiais metais jau atvyko 600 tūkst. migrantų, didžioji dalis jų atplaukė iš netoliese esančios Turkijos. Vyriausybė teigia išleidusi daugiau nei milijardą eurų bandydama susidoroti su krize.