Dailiai sudėliotas interaktyvus grafikas „Out of Sight, Out of Mind“, kurį sukūrė Wesley Grubbsas iš duomenų vizualizavimo studijos „Pitch Interactive“, padeda įsivaizduoti šių atakų dažnį, pavaizduodamas kiekvieną žinomą JAV bepiločių lėktuvų antskrydį Pakistane nuo 2004 metų. Duomenys apie šias atakas buvo gauti iš Tiriamosios žurnalistikos biuro – stebėjimo organizacijos, renkančios liudininkų informaciją Pakistano genčių regionuose, kur, kaip skaičiuojama, nuo bepiločių lėktuvų atakų žuvo 3 105 žmonės, rašo svetainė theverge.com.

Šis grafikas kerta iš peties, šiurpiu plonų, skliautuotų linijų baražu iliustruodamas smūgių koncentraciją laiko juostoje, kuri tęsiasi iki pačios paskutinės atakos šių metų kovo 22 dieną, per kurią žuvo trys įtariami kovotojai.

Apačioje po kiekvienu duomenų apie ataką tašku „palaidoti“ maži kvadratėliai, žymintys aukas. Iš visų žuvusiųjų tik 1,5 proc. sudaro aukšto rango „al Qaeda“ lyderiai ir kiti „vertingi“ taikiniai. Didžioji dalis aukų yra įtariami kovotojai (grafike pažymėti kaip „Kiti“), kuriais JAV valdžia vadina bet kokį kovoms tinkančio amžiaus vyrą, esantį bepiločio lėktuvo stebimoje zonoje, taip pat civiliai gyventojai, įskaitant vaikus.

„Ar jų žūtys yra vertos visų likusių gyvybių, kurias nusinešame, nekalbant apie tai, kokią įtaką tai daro likusiems žmonėms, gyvenantiems baimėje?“, - kalbėdamas su „FastCoDesign“ retoriškai klausė W. Grubbsas.

„Galutinis mūsų tikslas - kad žmonės pamatytų šį grafiką ir užduotų sau šį klausimą“, - teigė jis.