A. Gore'as savo 4 su puse minutės trukusioje kalboje pirmadienio vakarą, geriausiu televizijos laiku, ignoravo respublikonų raginimą pasitraukti iš kovos dėl Baltųjų rūmų.

Anksčiau, pirmadienį, paduotą ieškinį Floridos teisme jis pavadino savo pareiga istorijai.

"Po dviejų šimtų metų, kai būsimieji amerikiečiai studijuos prezidento rinkimus, tegu jie žino, jog sprendžiant ginčytinus rinkimus pirmenybė buvo suteikta demokratijai, o ne partinei politikai".

Demokratų kandidatas A. Gore'as kalbą sakė praėjus beveik parai, kai Floridos rinkimų pareigūnė respublikonė patvirtino visiškai nedidelę G. W. Busho persvarą prezidento rinkimuose valstijoje ir Teksaso gubernatorius per televizijas pasakė pergalės kalbą. A. Gore'o kandidatas į viceprezidentus Josephas Liebermanas (Džozefas Lybermanas) kritikavo G. W. Busho kalbą kaip "pirmalaikę" ir "neatitinkančią realijų".

A. Gore'as ragino amerikiečius būti kantrius dėl nežinomybės po rinkimų praėjus dvidešimčiai dienų. Jis kalbėjo viceprezidento rezidencijoje Vašingtone, tačiau ant masyvios Baltųjų rūmų tribūnos prezidento ženklo nebuvo. Keliolikos JAV vėliavų fone A. Gore'as ištarė beveik lemtingus žodžius: "Jei galiausiai žmonės ir neišrinks manęs, tebūnie taip. Rezultatai bus sąžiningi ir bus išklausyta žmonių valia. Tačiau, jei jie išrinkto mane, tebūnie taip", pridūrė jis.