Pasak jo, „Tripolio gynyba“ ir kitos formuotės, dalyvavusios neseniai vykusiuose susirėmimuose, susitarė nutraukti ugnį. Numatoma, kad visi sukarinti būriai grįš į savo nuolatinio dislokavimo vietas, o visi ginčijami objektai bus perduoti kontroliuoti bendriems kariniams daliniams, kuriuos suformavo Prezidento taryba prie Nacionalinės santarvės vyriausybės šalies sostinėje. Be to, ketinama apsikeisti belaisviais.

Įnirtingi susirėmimai vyko Tripolyje nuo rugpjūčio 26 d. ir liovėsi tik po rugsėjo 4 d., kai konfliktuojančios grupuotės tarpininkaujant JT misijai sudarė susitarimą dėl ugnies nutraukimo. Bet po beveik dvi savaites trukusios tylos pirmadienį grupuotės vėl ėmė apšaudyti viena kitos pozicijas.

Kaip informavo Sveikatos apsaugos ministerija Tripolyje, rugpjūčio pabaigoje Libijos sostinėje prasidėjusių susirėmimų aukų skaičius išaugo iki 115 žmonių. Tarp jų - dešimtys civilių. Per šį laikotarpį šalies sostinėje buvo sužeista apie 600 žmonių.

Šiuo metu Libijoje veikia dvi vyriausybės: Faizo Sarajo Nacionalinės santarvės vyriausybė Tripolyje ir kabinetas šalies rytuose, kurį remia Libijos nacionalinė armija, vadovaujama feldmaršalo Khalifos Haftaro.