Vėliau Brigitte iš E. Macrono mokytojos tapo jo partnerė ir galiausiai žmona. Tačiau visą šį laiką ji buvo jo patarėja ir įkvepėja.

„Be jos aš nebūčiau aš“, - pareiškė 39-erių E. Macronas po laimėjimo pirmajame prezidento rinkimų ture.

Dėl meilės metė viską

Brigitte, kuriai dabar yra 64-eri, turi 7 anūkus. Ir ji ką tik tapo pirmąja Prancūzijos ponia. Prancūzijos lyderių žmonos tradiciškai turėjo nereikšmingą vaidmenį viešajame šalies gyvenime.

Tačiau pati Brigitte nėra tradicinė pirmoji ponia. E. Macronas yra sakęs, kad jeigu bus išrinktas, jis greičiausiai savo žmonai suteiks oficialų vaidmenį savo administracijoje.

Emmanuelis ir Brigitte Macronai

Brigitte gimė šeimoje, kuriai priklauso šokolado manufaktūra. Ji yra jauniausia iš 6 vaikų. Kaip ir E. Macronas, ji gimė Amjene, esantis šiaurės Prancūzijoje.

Prieš sutikdama E. Macroną, ji gyveno gana įprastą gyvenimą. Ji turėjo stabilią karjerą mokydama prancūzų literatūros, lotynų kalbos ir dramos, ištekėjo už bankininko, Andre Louiso Auziere'o, su kuriuo susilaukė trijų vaikų.

„Mane visiškai užvaldė meilė ir viskas baigėsi skyrybomis. Nesugebėjau jam atsispirti“, - sakė Brigitte „Paris Match“ žurnalui 2016 metais.

Ji išsiskyrė su Auziere'u 2006 metais ir ištekėjo už E. Macrono po metų, persikeldama į Paryžių, kur pradėjo dirbti mokytoja.

Paaukojo save vyro karjerai

2015 metais ji atsisakė savo karjeros, kad galėtų susikoncentruoti į vyro profesinį kelią, kuris tuo metu buvo Prancūzijos ekonomikos ministras.

Dokumentiniame filme, sukurtame France3 TV, ji vaizduojama kaip E. Macrono patarėja. Vienoje scenoje ji moko jį skaityti kalbą, nutraukdama skaitymą ir duodama pastabą, kad jam reikėtų šiek tiek aukščiau pakelti savo toną.

„Kiekvieną vakarą mes išklausome vienas kitą ir pakartojame, ką vienas apie kitą girdėjome“, - sakė ji „Paris Match“ žurnalui.

„Turiu atkreipti dėmesį į viską, padaryti maksimumą, kad jį apsaugočiau“.

Jos suaugę vaikai – Sebasdienas, Laurence ir Tiphaine, sakoma, gerai sutaria su savo patėviu. Jie prezidento rinkimų kampanijos metu palaikė E. Macroną ir dėvėjo jo judėjimo „En Marche!“ (liet. „Pirmyn“!) marškinėlius.

Iš tiesų, E. Macronas, prieš pasipiršdamas Brigitte įsitikino, kad turi jos vaikų palaikymą. „Tai buvo stiprus žingsnis, nes ne visi tam ryžtųsi – ateiti ir paprašyti mūsų mamos rankos. Turiu omeny, tai nevyko tiksliai taip, tačiau jis norėjo žinoti, ar mes tokiam žingsniui pritariame“, - sakė Tiphaine Auziere televizijai BFMTV.

Santykių pradžia - paslaptis

Lieka neaišku, kada tarp jų prasidėjo rimtas romanas, tačiau E. Macronas buvo jaunas vyras, kuris žinojo ko nori – būdamas 17 metų jis prisipažino mylintis Brigitte.

„Kad ir ką bedarytum, aš tave vesiu“, - pasakė jis.

Tačiau E. Macrono tėvai nepritarė jo romanui su Brigitte. Jo tėvas liepė jam laikytis nuo jos atokiau iki kol jam sukaks bent 18 metų – rašoma Anne'os Fuldos knygoje „Emmanuelis Macronas: tobulas jaunas vyras“.

„Niekas niekada nesužinos, kuriuo momentu mūsų istorija tapo meilės istorija. Tai priklauso mums. Tai mūsų paslaptis“, - sakė Brigitte.

Lydi smerkiantys žvilgsniai

Philippe Bessonas, poros draugas, supranta, kad ne visiems tokie santykiai yra priimtini.

„Jie abu turėjo susidurti su kreivais žvilgsniais, netgi jų šeimų prieštaravimu, taip pat su visuomenės požiūriu į didelį amžiaus skirtumą“, - Bessonas sakė BFMTV.

„Ypač jeigu moteris yra vyresnė, žmonės visada žiūri įtariai“.

Kad būtų lengviau suvokti, JAV prezidentas Donaldas Trumpas yra 24 metais vyresnis už savo žmoną Melaniją, tačiau nedaug žmonių piktinasi jų amžiaus skirtumu.

E. Macronas ir jo žmona buvo pasiryžę užtikrinti, kad jų santykiai netaptų skandalu.

Jie paviešino savo santykius, pozuodami blizgančiuose Prancūzijos žurnaluose ir apibūdindami savo santuoką kaip netipiškos, bet mylinčios modernios šeimos šventę.

„Mes neturime klasikinės šeimos, to nepaneigsime“, - sakė E. Macronas neseniai vykusiame „En Marche!“ renginyje.

„Tačiau ar mes turime mažiau meilės šioje šeimoje? Aš taip nemanau. Galbūt jos netgi daugiau nei įprastose šeimose“.