Atakos tęsėsi visą naktį, nusinešdamos bent 35 palestiniečių gyvybes vien pietiniame Rafaho mieste, kurį nuo vidurnakčio (vietos ir Lietuvos laiku) bombardavo Izraelio aviacija.

JAV prezidentas Barackas Obama paragino palestiniečių kovotojus "besąlygiškai" paleisti dingusį karį - 23 metų jaunesnįjį leitenantą Hadarą Goldiną, tačiau taip pat sakė, jog turi būti daugiau daroma, siekiant apsaugoti Gazos Ruožo civilius gyventojus.

Izraelio teisingumo ministrė Tzipi Livni, viena iš aštuonių saugumo komiteto narių, apkaltino islamistų judėjimą "Hamas" dėl kario dingimo ir sakė, kad tai grupuotei teks brangiai sumokėti.

Anksčiau šeštadienį Izz ad Deeno al Qassamo brigadų, "Hamas" ginkluotojo sparno, pranešime sakoma, kad buvo prarastas ryšys su kovotojais, veikiančiais Gazos Ruožo pietinėje dalyje, kur, pasak Izraelio, penktadienį dingo H. Goldinas.

„Izz ad Deeno al Qassamo brigados neturi informacijos apie šį karį. Mes praradome ryšį su viena mūsų kovotojų grupe sektoriuje, kuriame minimas karys dingo, ir gali būti, kad ir mūsų kariai, ir šis karys buvo nukauti“, – sakoma pranešime.

Intensyvūs kovos veiksmai atsinaujino po to, kai penktadienį 5 val. paskelbtos paliaubos, turėjusios trukti tris dienas, žlugo jau po kelių valandų.

Šeštadienį paryčiais Izraelio oro erdvės gynybos sistema "Geležinis kupolas" (Iron Dome) numušė dvi raketas netoli Tel Avivo, ir dar vieną - virš piešinio Beer Ševos miesto, nurodė armija.

"Hamas" ginkluotasis sparnas nurodė paleidęs tris raketas į Tel Avivą.

Nuo paliaubų žlugimo žuvo iš viso 107 palestiniečiai, dar šimtai buvo sužeisti, pranešė Gazos Ruožo greitosios pagalbos tarnybos atstovas Ashrafas al Qudra.

Per 26 dienas nuo šio konflikto pradžios žuvo apie 1 650 palestiniečių, daugiausia civilių, pridūrė A.al Qudra. Taip pat žuvo 63 Izraelio kariai ir trys civiliai.

Izraelis atsisakė taikių derybų Kaire

Izraelis atsisakė siųsti savo atstovus į taikias derybas su radikaliąja Palestinos grupuote "Hamas", kurios turėjo vykti Kaire. Apie tai informuoja "Reuters", remdamasi Izraelio pareigūnu, nepanorusiu skelbti savo pavardės. Šaltinio nuomone, "Hamas" iš tikrųjų neketina tartis dėl paliaubų ir tik klaidina taikiąją visuomenę.

Naktį į rugpjūčio 1 d. Izraelis ir "Hamas" susitarė dėl besąlyginių 72 valandų humanitarinių paliaubų Gazoje, kurios įsigaliojo penktadienį nuo 8.00 val. vietos laiku (5.00 val. Grinvičo laiku). Tačiau jau po kelių valandų šios paliaubos buvo nutrauktos - Izraelio tankai atidengė ugnį į pietinę Gazos ruožo dalį.

Izraelis dėl paliaubų nutraukimo apkaltino "Hamas" po to, kai grupuotės nariai paėmė į nelaisvę Izraelio karį.