Iš Gazos Ruožo buvo paleistos mažiausiai dvi raketos; vieną iš jų numušė priešraketinės gynybos sistema „Geležinis kupolas“ (Iron Dome), informavo Izraelio kariškiai.

Palestiniečiams paleidus pirmąją raketą, Izraelio kariuomenė paskelbė pranešimą, kuriame sakoma, kad „tankas ir Izraelio oro pajėgos nusitaikė į „Hamas“ karinius postus Gazos Ruožo pietuose“.

Nenurodoma, kur nukrito pirmoji raketa, ir ar ši ataka pareikalavo gyvybių. Taip pat nepranešama ir apie sužeistuosius Gazoje.

Po to, kai buvo numušta antroji raketa, izraeliečių tankas smogė vienai „Hamas“ karinei pozicijai“ Gazoje, sakė kariuomenės atstovas Jonathanas Conricusas.

Gazos Ruožo gyventojai nurodė, kad izraeliečių armija smogė šiaurinei anklavo daliai.

Be to, Izraelio oro pajėgoms šeštadienį apšaudžius vieną iš „Hamas“ sukarinto sparno bazių Gazos Ruože žuvo du žmonės. Šis antskrydis buvo surengtas po penktadienio vakarą įvykusio trijų raketų paleidimo iš Gazos Ruožo į pietų Izraelį.

Izraelio armijos teigimu, „Hamas“ yra atsakinga už visas atakas, įvykdytas iš jos kontroliuojamos teritorijos.

Naujausią apšaudymų virtinę išprovokavo trečiadienį paskelbtas JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimas, kad Vašingtonas pripažįsta Jeruzalę Izraelio sostine.

Ketvirtadienį Izraelio aviacija ir tankai taip pat smogė Gazai, atsakydami į „sviedinį“, paleistą į pietų Izraelį.

Palestiniečių saugumo pareigūnai anklave sakė, kad buvo apšaudyti du „Hamas“ postai.

Izraelio kariuomenė teigė, kad jos taikiniai buvo „du teroristų postai“, tačiau nenurodė, kokie.