Garso įrašas patvirtina, kad neteisėtas V. Rybako sulaikymas ir pagrobimas įvykdytas pagal Vyriausiosios žvalgybos valdybos papulkininkio Igorio Bezlerio nurodymą. Tiesiogiai šią akciją įvykdė grupuotė, vadovaujama diversanto šaukiniu „Alf“.

„Alf, klausyk manęs įdėmiai, užeik į miesto vykdomojo komiteto vidų, ten triukšmauja Rybakas. Ten žmonės bando jį sulaikyti. Paspauskit kaip reikiant jį...“, - girdisi garso įraše.

Balandžio 23 dieną Ukrainos Saugumo tarnybai buvo pranešta, jog prie Horlivkos miesto tarybos deputato Vladimiro Rybako nužudymo prisidėjo du Rusijos piliečiai – papulkininkis Igoris Bezleris (šaukinys – Bes), kuris tarnavo Rusijos Ginkluotųjų pajėgų Vyriausiosios žvalgybos valdyboje ir buvo išsiųstas į Ukrainą, bei Igoris Strelkovas (šaukinys – Strelok).

Balandžio 22 dienos pabaigoje Slovjanske buvo rastas vyro kūnas. Jis buvo panašus į prieš kelias dienas pagrobtą Horlivkos miesto tarybos deputatą V. Rybaką. Kūnas išplaukė į Doneco upės krantą.
Prieš kelias dienas į Horlivkos milicijos skyrių kreipėsi vietos gyventojas, kuris pareiškė, kad balandžio 17 dieną nežinomi asmenys pagrobė miesto tarybos deputatą V. Rybaką. Remiantis šiuo faktu iškelta baudžiamoji byla pagal Ukrainos Baudžiamojo kodekso 146 straipsnio antrą dalį.

Pareiškėjas teigia ėjęs su V. Rybaku Pergalės prospektu, kai prie jų sustojo automobilis ir iš jo išlipę nežinomi asmenys įsodino deputatą į mašiną ir išsivežė jį nežinoma kryptimi. Pagrobtojo mobilusis telefonas iki šiol neįjungtas.

Nustatyta, kad prieš pagrobimą V. Rybakas bandė patekti į miesto vykdomąjį komitetą, nes norėjo nukabinti vadinamosios Donecko liaudies respublikos vėliavą, tačiau prie įėjimo į pastatą dėl to kilo konfliktas su savigynos atstovais.