Ugnis įsiplieskė „viršutiniame aukšte ir ant stogo“, sakė ugniagesių tarnybos atstovas spaudai.

Jis pridūrė, kad penkių žvaigždučių viešbutyje nėra apsistojusių svečių ir kad niekas per incidentą nenukentėjo, tačiau sakė, jog buvo padaryta žala „didelei“ pastato daliai.

Ugniagesiai į viešbutį, įsikūrusį Prancūzijos sostinės prabangaus rajono širdyje esančioje Vandomo aikštėje, buvo iškviesti 6 val. ryte vietos (7 val. Lietuvos) laiku.

„Mūsų rūpestis – sustabdyti ugnį, kad ji neplistų toliau pastato vidumi ir stogu“, – sakė atstovas spaudai.

Kaip pranešama, gesinti gaisrą viešbutyje, iš kurio kyla dūmų stulpas, su 15 ugniagesių mašinų atskubėjo maždaug 60 ugniagesių.

Paryžiaus policija pranešė apie „didelį gaisrą“ savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje ir perspėjo vairuotojus vengti Vandomo aikštės rajono.

Keturių aukštų klasikinio stiliaus viešbutis, kuris priklauso Egipto milijardieriui Mohamedui Al Fayedui, turėjo būti atidarytas vėliau šiais metais po trejus metus trukusios kapitalinės renovacijos.

Šiame legendiniu tapusiame viešbutyje yra gyvenusios tokios garsenybės kaip Charlie Chaplinas, Coco Chanel ir Ernestas Hemingway, kurio vardu yra pavadintas vienas nedidelis šios įstaigos baras.

Viešbutis „Ritz“ pasaulio spaudos puslapiuose taip pat mirgėjo ir kaip vieta, kurioje 1997 metais princesė Diana ir Dodi Fayedas pietavo prieš žūdami fatališkoje automobilio avarijoje.