„Tai vyks Gambijos ambasadoje Dakare – jie pakeitė vietą. Ceremonija vyks 16 val. (18 val. Lietuvos laiku)“, – sakė atstovas Halifa Sallahas.

Organizatoriai ketino surengti didžiulę inauguracijos ceremoniją stadione Gambijoje. Tačiau jiems teko atšaukti šiuos planus dėl politinės krizės, kurią išprovokavo kadenciją baigusio prezidento Yahyos Jammeh atsisakymas palikti postą.

Tuo tarpu Ganos naujasis prezidentas paskelbė, kad siunčia į Gambiją 205 karius. Jie prisijungs prie regioninių pajėgų, siunčiamų į Gambiją užtikrinti, kad būtų gerbiami ginčijamų rinkimų rezultatai.

Nana Akufo-Addo trečiadienį vėlai vakare pranešė, jog „pritarė ir davė leidimą 205 karių kovinės grupės su reikiama logistine įranga dislokavimui“.

Nigerija ketvirtadienį nurodė, jog į regionines pajėgas pasiųs 200 karių ir skirs karinių orlaivių, įskaitant naikintuvus.

Gambijos kaimynas Senegalas savo ruožtu pranešė, kad jo pajėgose paskelbta aukštesnio lygio parengtis.

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba ketvirtadienį balsuos dėl palaikymo Vakarų Afrikos šalių bloko ECOWAS pastangoms užtikrinti, kad Gambijoje būtų atliktas valdžios perdavimas, sakė diplomatai.

Gambijos opozicijos kandidatas A.Barrow laimėjo gruodžio 1 dieną vykusius prezidento rinkimus ir ketvirtadienį turėtų pradėti eiti savo pareigas.

Tačiau Y. Jammeh, prieš du dešimtmečius atėjęs į valdžią per perversmą, atsisako pripažinti rinkimų rezultatus. Jis apskundė juos teismui ir paskelbė šalyje nepaprastąją padėtį.

ECOWAS (Vakarų Afrikos šalių ekonominė bendrija) ne kartą ragino Y. Jammeh gerbti rinkimų rezultatus ir pasitraukti po 22 metų, praleistų prie šalies vairo.