Pokuroras Rodolfo Riosas Garza teigia, jog prireiks mažiausiai dviejų dienų įrodymų analizei atlikti ir palaikams atpažinti. Skelbiama, kad kapavietė buvo aptikta Tlalmanalko mieste – iškasti jau septyni palaikai, tačiau, anot pareigūnų, jų gali būti ir daugiau.

Gegužę 12 jaunų žmonių buvo pagrobti iš naktinio baro „Heaven“, esančio populiariame sostinės pasilinksminimų rajone. Spėjama, jog tai buvo masinis pagrobimas, nors dažniau tokie nusikaltimai vykdomi provincijoje, o ne šalies sostinėje.

Meksikos žiniasklaida daug dėmesio skyrė pagrobtųjų ryšiams su miesto Tepito rajonu – liūdnai pagarsėjusiu lūšnynu, kur klesti nusikalstamumas ir kontrabanda.

Buvo skelbta, jog dalis pagrobtųjų buvo susiję su narkotikų prekeiviais, tačiau jų šeimos nariai tvirtina, jog jie tikrai nebuvo nusikaltėliai. Artimieji netgi rengė protesto akcijas, kurių metu skundėsi per lėtai vykdomu tyrimu.

Miesto prokuratūros atstovas teigia, jog areštinėje laikomi penki įtariamieji. Pagrobtųjų šeimų interesus ginantis advokatas Ricardo Martínezas Chávezas „CNN Mexico“ ketvirtadienį sakė, pareigūnus prie masinės kapavietės atvedė vienas iš sulaikytųjų.

Meksikos generalinis prokuroras Jesusas Murillo Karamas sako, jog pareigūnai kapą aptiko tirdami gautą informaciją apie toje vietovėje vykdomą ginklų kontrabandą.

R.R.Garza nesutiko atskleisti daugiau informacijos apie trečiadienį rastus palaikus. Dar vienas toks kapas, kuriame buvo palaidoti penki žmonės, toje pačioje vietovėje rastas 2011 metais.