Ukrainos saugumo tarnybos atstovė spaudai Olena Hitlianska patvirtino, kad Ukraina įtraukė aktorių į nepageidaujamų asmenų sąrašą. Taip pat ji pridūrė, kad su šiuo prašymu kreipėsi Ukrainos kultūros ministerija, rašo BBC. 

Pranešama, kad Ukrainos kultūros ministerija parengė 2014 m. Rusijos įvykdytą Krymo užėmimą rėmusių aktorių, muzikantų ir kitų kultūros veikėjų sąrašą. 

Ukrainos kultūros ministerija anksčiau įvardijo G.Depardieu ir kitas Rusijai palankias tarptautines kino žvaigždes grėsme nacionaliniam saugumui, kurių filmus reikėtų uždrausti.

G.Depardieu sukėlė įtūžį Kijevo naujajai provakarietiškai vyriausybei savo glaudžia draugyste su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir pareiškimais, kuriais esą neigia nepriklausomos Ukrainos egzistavimą.

Praeitais metais per vieną kino festivalį Latvijoje G.Depardieu pareiškė: „Myliu Rusiją ir Ukrainą, kuri yra Rusijos dalis.“

G.Depardieu niekada neneigė savo komentarų ir palaikė šiltus ryšius su V.Putinu, kuris anksčiau rėmė korumpuotą Ukrainos prezidentą Viktorą Janukovyčių, nuverstą per praeitais metais vykusius proeuropietiškus Maidano protestus.

Pripažinimą pelnęs, bet prieštaringai vertinamas prancūzų aktorius išvyko iš savo tėvynės, protestuodamas dėl pasiūlyto drakoniško mokesčio turtingiausiems šalies piliečiams, o 2013 metų sausį V.Putinas jam asmeniškai įteikė Rusijos pasą.

G.Depardieu filmai dešimtmečius buvo populiarūs buvusiose Sovietų Sąjungos respublikose. Jis išlieka gerai žinomas Ukrainoje, nors Vakarų šalyse šio aktoriaus populiarumas išblėso.

66-erių G. Depardieu vadina Rusiją didžiąja demokratija. 

2013 m. iš Prancūzijos išsikraustyti dėl didelių mokesčių nusprendęs G. Depardieu iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino rankų gavo šios šalies pasą. 

Praėjusią savaitę G. Depardieu lankėsi Baltarusijoje, kur šios šalies prezidentas Aleksandras Lukašenka aktorių pamokė šienauti dalgiu. 

Atvykęs į Baltarusiją prancūzų aktorius apsistojo šalia Minsko esančioje rezidencijoje, priklausančioje paskutiniuoju Europos diktatoriumi vadinamam A. Lukašenkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (496)