"Jis būtų nuostabus kandidatas, jei nuspręstų tai padaryti", - sakė G.W.Bushas, kai per interviu "ABC News" jo buvo paklausta apie Jebo prezidentines perspektyvas.

Interviu buvo parodytas trečiadienį, G.W.Busho prezidentinės bibliotekos Teksase atidarymo išvakarėse.

"Jam nereikia mano patarimo, nes jis žino, kas tai, ir tai yra "bėk", - sakė G.W.Bushas. - Tačiau darys ar ne, tai yra labai asmeninis sprendimas".

Jeigu ne šeimos bagažas po prieštaringai vertinamo brolio prezidentavimo, Jebas Bushas, buvęs Floridos gubernatorius, po trejų metų tikriausiai būtų vienas pagrindinių pretendentų į oficialius Respublikonų partijos kandidatus.

Jeigu jis įveiktų tokią kliūtį ir laimėtų prezidento rinkimus, Baltuosiuose rūmuose šeimininkautų po savo tėvo George'o Busho ir brolio. Toks valdžios išlaikymas šeimoje neturėtų precedento per visą Amerikos politikos istoriją.

Vyresnysis Bushas taip pat sukėlė kalbų, kai interviu pasakė, kad Jebas Bushas net galėtų susidurti su buvusia valstybės sekretore Hillary Clinton, jeigu ji nuspręstų dar kartą siekti paskyrimo Demokratų partijos kandidate.

"Tai būtų fantastiška nuotrauka", - pajuokavo G.W.Bushas, bet perspėjo, kad 2016 metų kampanijos pretendentai tikriausiai paaiškės tik po vidurio kadencijos rinkimų.

H.Clinton ir J.Busho varžybos primintų 1992 metų rinkimus, kai Billas Clintonas po vienos kadencijos išvertė iš prezidento posto Bushą vyresnįjį.

Dabar abu vyrai yra draugai. Kalbama, kad buvęs demokratų prezidentas gerai sutaria ir su Bushu jaunesniuoju.