Didžiojo aštuoneto (G-8) vadovų posėdyje šeštadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiūlė ateityje bendrauti elektroniniu paštu.

"Pasiūlymas buvo priimtas vienbalsiai", žurnalistams sakė Vokietijos vadovo atstovas spaudai Uwe-Carstenas Heye (Uvė Karstenas Hejė).

Kaip žinoma, JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) puikiai valdo kompiuterį ir mėgsta apsipirkti internete, tačiau Y. Mori tik praėjusį mėnesį pirmą kartą palietė kompiuterio klaviatūrą.

"Spausdinau 30 minučių. Tiesą sakant, aš visai nemoku dirbti kompiuteriu", prisipažino Y. Mori.

Beje, nežinoma, kiek naujas technologijas išmano V. Putinas. Vienas G-8 darbotvarkės klausimų yra kibernetiniai nusikaltimai ir kompiuterių saugumas. Vienas pareigūnų sakė, kad šalių vadovai, prieš siųsdami elektroninius laiškus, kuriuos gali perskaityti kompiuterių įsilaužėliai, turės aptarti saugumo klausimus.

"Reikės kiekvienos šalies vadovo asmeniškai paklausti, ar jis pritaria tokiam bendravimo būdui", U. C. Heye mėgino diplomatiškai atsakyti į klausimą, ar G-8 vadovai apsaugotas telefonų ir telegrafų linijas iškeis į atvirą internetą.