FTB direktorius James Comey pranešė JAV Kongresui, kad ir dėl šių laiškų tyrėjai aiškinsis, ar nebuvo netinkamai panaudota slapta informacija. Neseniai FTB baigė kitą tyrimą dėl H. Clinton naudoto asmeninio elektroninio pašto serverio. Direktorius negarantavo, kad tyrimas bus baigtas iki rinkimų.

H. Clinton penktadienį teigė, kad žmonės nusipelno tučtuojau sužinoti išsamius faktus, ir paragino FTB neatidėliojant suteikti informaciją apie tyrimą.

Vienas JAV pareigūnas informavo „The Associated Press“, kad pastarieji laiškai išniro į paviršių FTB tiriant seksualinio turinio žinutes, kurias siuntinėjo A. Weineris, H. Clinton patarėjos Humos Abedin vyras, šiuo metu gyvenantis atskirai.

H. Abedin dirbo JAV valstybės departamente, o dabar eina atsakingas pareigas H. Clinton rinkimų kampanijos komandoje. 2011, 2013 ir 2016 m. A. Weineris siuntinėjo seksualinio turinio žinutes ir savo nuogo nuotraukas telefonu kelioms moterims.

Niujorko ir Šiaurės Karolinos federalinė valdžia tiria elektroninį susirašinėjimą, vykusį tarp A. Weinerio ir 15 metų mergaitės.

FTB direktorius teigė, kad tyrėjai peržiūrės elektroninius laiškus, kad išsiaiškintų, ar juose galėjo būti slapta informacija, ir kad nustatytų jų svarbą tyrimui.