Teismo dokumentuose skelbiama, jog rabinai ištekėjusioms žydėms siūlėsi už dešimtis tūkstančių dolerių surengti jų vyrų pagrobimus. Jie įkliuvo priėmę 20 tūkst. dolerių (51 tūkst. Lt) už tokio pobūdžio užduotį iš priedangoje dirbusių FTB agentų.

Koks rabinų tikslas? Gauti religinį skyrybų nutraukimą patvirtinantį dokumentą (vadinamąjį getą) – būtent jį, remiantis žydų teisės normomis, vyras turi pristatyti žmonai, kad santuoką būtų galima nutraukti.

Vieno iš pokalbių su priedangoje dirbusiais FTB agentais metu, kaip teigiama ieškinyje, rabinas Mendelis Epsteinas kalbėjo apie priverstinių skyrybų galimybę, kurią užtikrintų samdyti „kieti vyrukai“, kurie skirtis nenorinčius žydus kankina ant galvos užmovę plastiko maišelius ir vaišindami elektros šoku, taip pat demonstruodami karatė įgūdžius.

„Galiu užtikrinti: kas patenka į tą furgoną, sutinka skirtis su žmona. Kad ir kaip mylėtumėte savo sutuoktinę, galiausiai tą dokumentą pateikti sutiktumėte“, - rabinas M. Epsteinas aiškino FTB agentams.

M. Epsteinas agentams pokalbio metu esą taip pat atskleidęs, jog taip grobti ir kankinti vyrus tenka kas 12 ar 18 mėnesių.

Kitas rabinas – Martinas Wolmarkas, agentams sakęs štai ką: „Jums reikia ypatingo rabino, kuris tuo pasirūpintų nuo pradžios iki galo“.

M. Epsteinas, M. Wolmarkas, rabinas Jay Goldsteinas bei dar septyni asmenys byloje gali būti oficialiai apkaltinti grobimu. Šiuo metu jie sulaikyti, kitą savaitę teismas svarstys, ar paleisti juos už užstatą.

Visi dešimt atsakovų teisme ketvirtadienį savo kaltę neigė, pranešė M. Wolmaro interesus teisme ginantis advokatas Marcas Agnifilo. Jeigu bus pripažinti kaltais, rabinai už grotų gali praleisti ir visą likusį gyvenimą – tokia maksimali bausmė.

„Martiną labai myli tiek visa religinė bendruomenė, tiek jo šeima... Tikiuosi, jog jis bus paleistas ir galės apsiginti nuo šių kaltinimų kaip laisvas žmogus“, - teigia advokatas M. Agnifilo.

Teismo dokumentuose kitų advokatų, ginančių atsakovų interesus, pavardės nepateikiamos. CNN žurnalistams su jais susitiekti nepavyko.
Skelbiama, kad FTB agentai trečiadienio naktį apsilankė dvejose vietoje – namuose Brukline ir „Yeshiva Shaarei Torah“ mokykloje.