Įžanginėje kalboje FTB vadovas Jamesas Comey patvirtino informaciją apie JAV teisingumo departamento vykdomą tyrimą, kurio tikslas – išsiaiškinti tiesą apie galimą Rusijos kišimąsi į 2016 metais vykusius prezidento rinkimus ir Rusijos įtaką tuometinio kandidato Donaldo Trumpo rinkimų kampanijai. Tai primas oficialus FTB vadovo pateiktas fakto apie vykdomą tyrimą patvirtinimas.

„Naudodamasis Teisingumo departamento man suteiktu įgaliojimu patvirtinu, kad FTB, vykdydama vieną iš kontržvalgybos užduočių, tiria galimas Rusijos vyriausybės pastangas kaip nors paveikti 2016 metų prezidento rinkimų eigą. Vykdant tyrimą bus aiškinamasi ir tai, kokius ryšius su Rusijos vyriausybe galėjo užmegzti asmenys, susiję su D. Trumpo rinkimų kampanija. Bus tiriama, ar pastaroji kampanija kaip nors susijusi su galimais Rusijos kėslais. Kaip ir bet kurios kontržvalgybos užduoties atveju, bus vertinama, ar įvyko kokių nors nusikaltimams prilygstančių veiksmų.“

Donaldas Trumpas

FTB vadovas pareiškė, kad neturi jokios informacijos, patvirtinančios D. Trumpo socialiniame tinkle „Twitter“ skelbtas žinutes apie pokalbių telefonu klausymąsi.

Atsakydamas į Atstovų rūmų nario Adamo Schiffo klausimą, ar pasitvirtino prezidento teiginys, kad Barackas Obama buvo nurodęs klausytis dangoraižyje „Trump Tower“ vykstančių telefoninių pokalbių, FTB vadovas J. Comey pasakė:

„Kad ir kaip gerbčiau „Twitter“ pasirodančias prezidento žinutes, neturiu jokios jas patvirtinančios informacijos. FTB labai atidžiai viską išnagrinėjo. Teisingumo departamento prašymu pareiškiu, kad toks būtų ir Teisingumo departamento atsakymas. Departamentas neturi jokios „Twitter“ žinutes patvirtinančios informacijos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)