"Tai yra tiesa, kurios ilgiau neįmanoma nuslėpti", - pareiškė prezidentė trečiadienį per ceremoniją, skirtą paminėti Folklendų karo su Didžiąja Britanija pradžią prieš 32 metus.

Folklendai yra "viena labiausiai militarizuotų pasaulio teritorijų", kalbėjo C. Kirchner. Čia esą tūkstančiui gyventojų tenka 1 500-2 000 karių. Pasak Argentinos vadovės, britai iš čia vadovauja visoms savo operacijoms Pietų Atlante, taip pat vykdo "elektroninę žvalgybą". C. Kirchner jau anksčiau savo ginčytinais teiginiais apie salas yra sukėlusi atgarsį.

Per ceremoniją prezidentūroje C. Kirchner prisiminė per karą žuvusius argentiniečių karius. Tarp Argentinos ir Didžiosios Britanijos vyksta ginčas dėl Folklendų salų. Dėl jų 1982-aisiais kilo karas, pareikalavęs šimtų gyvybių. Nors Argentina tada pralaimėjo, tačiau ir toliau reiškia pretenzijas į salas.

Už 500 km nuo Argentinos žemyninės dalies esančios salos nuo 1833 metų yra kontroliuojamos Didžiosios Britanijos. Prieš metus vykusiame referendume salų gyventojai didele balsų dauguma pasisakė už pasilikimą Didžiojoje Britanijoje. Argentina referendumo rezultatų nepripažįsta.