Incidentas Antrojoje Haičio baptistų bažnyčioje įvyko sekmadienį maždaug 20 val. vietos laiku, kai joje buvo maždaug 200 žmonių, informavo leitenantas Victoras Medico (Viktoras Medikas). Pasak jo, automobilis „Lexus“ išvertė plytinę bažnyčios sieną ir įvažiavo į kelias klauptų eiles.

Į įvykio vietą atvykus pareigūnams, parapijiečiai jau buvo domkratais pakėlę automobilį ir išlaisvinę jo prispaustus žmones, skelbia „News-Press of Fort Myers“.

Pareigūnai pradėjo tyrimą, tačiau manoma, kad tai buvo „atsitiktinis eismo įvykis“

„Visi sėdėjo, prasidėjo pamaldos, ir staiga „bum“ – įsirėžė automobilis“,– pasakojo įvykio liudininkas Jeanas Corjelesas .

„Labai daug žmonių buvo sužeista“, – pridūrė jis.

Pasak V.Medico, automobilį vairavo jauna moteris, kuri aiškino, kad ieškojo vietos automobiliui pastatyti, kai staiga kažkas sugedo ir jis įvažiavo „tiesiai į pastatą“. Ji dar sakė, kad neveikė automobilio stabdžiai.

Li Memorial sveikatos apsaugos sistemos atstovė Mary Biggs (Meri Bigs) informavo, kad į Li apygardos ligonines iš viso buvo atvežta 18 žmonių, iš kurių vienas sekmadienio vakarą buvo paleistas namo. Pasak jos, nė vienam nukentėjusiųjų chirurgų pagalbos neprireikė.