Pietinėje Cholo saloje, kur grupuotės "Abu Sayyaf" (Kalavijo tėvas) sukilėliai laiko nelaisvėje 21 įkaitą, antradienį vakare įvyko penkių valandų mūšis tarp šių kovotojų ir kariuomenės. Per jį mažiausiai du įkaitai buvo sužeisti šūviais, pranešė vyriausybės atstovas, vedantis derybas dėl įkaitų paleidimo.

"Abu Sayyaf" atstovas spaudai anksčiau radijo ir televizijos stotims pareiškė, kad nuo atsitiktinės kulkos žuvo vienas kaukazietis vyras, o viena kaukazietė moteris mirė nuo širdies smūgio. Žuvusiųjų pavardžių jis nesakė.

Tačiau Cholo savivaldybės atstovas sakė, kad visi 21 įkaitas yra gyvi. Suderinti tokių prieštaringų pranešimų iš karto nepavyko.

Derybas su pagrobėjais Filipinų vyriausybės vardu veda buvęs sukilėlių vadovas Nuras Misuari (Nuras Misuaris). Jis žurnalistams pareiškė, jog minėtas didelis susišaudymas kilo, kai stovykloje buvo emisaras, aptariantis sukilėlių reikalavimus. Emisaras pabėgo sveikas ir pasakojo, kad jam išeinant, stovykloje buvo mažiausiai du sužeistieji.

"Abu Sayyaf" sukilėliai Velykų sekmadienį pagrobė 21 įkaitą iš Malaizijos povandeninio sporto kurortinės salos. Nelaisvėje atsidūrė 10 malaiziečiai, trys vokiečiai, du Prancūzijos piliečiai, du pietų afrikiečiai, du suomiai, vienas libanietis ir vienas filipinietis.

Be to, pietų Filipinuose baigėsi dar vienas įkaitų pagrobimo incidentas. Kariuomenė išvadavo 13 vaikų, priklausiusių 27 įkaitų grupei, kurią sukilėliai daugiau kaip 40 dienų kalino netoli Cholo esančioje Basilano saloje.

Gynybos sekretorius Orlando Mercado (Orlandas Merkadas) pranešė, kad vaikai buvo rasti gyvi po karinių operacijų, vykusių netoli Basilano salos Lantavano miestelio. Ministras kol kas nežinojo, ar įvyko kokių nors susirėmimų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją