Grupuotės „Abu Sayyaf“ paskelbtoje vaizdo medžiagoje, kurią matė SITE, matyti, kaip nužudomas įkaitas vokietis Jurgenas Kantneris.

Islamistų kovotojai Filipinuose nupjovė galvą įkaitui vokiečiui, kurį laikė dėl išpirkos, pirmadienį pranešė džihadistų veiklą internete stebinti nepelno organizacija „SITE Intelligence Group“.

Grupuotės „Abu Sayyaf“ paskelbtoje vaizdo medžiagoje, kurią matė SITE, matyti, kaip įkaitą vokietį Jurgeną Kantnerį nužudo peiliu ginkluotas vyras.

Vaizdo medžiaga, regis, patvirtina preliminarius pranešimus, kuriuos gavo Filipinų vyriausybės pareigūnai ir kuriuose buvo sakoma, kad ši samdinių grupuotė nužudė J. Kantnerį.

„Abu Sayyaf“, kuri yra kaltinama dėl didžiausių teroro atakų per Filipinų istoriją, anksčiau už 70 metų J. Kantnerį reikalavo 30 mln. pesų (567 tūkst. eurų), kurie turėjo būti sumokėti iki sekmadienio.

Vyriausybės pasiuntinys Jesus Dureza, kuris derėjosi dėl J. Kantnerio gyvybės, naujienų agentūrai AFP sakė girdėjęs apie minimą filmuotą medžiagą ir pridūrė, kad ji patvirtina ankstesnius pranešimus apie įkaito nužudymą.

Tačiau J. Dureza ir kariškių pareigūnai sakė, kad J. Kantnerio lavonas dar nerastas.

J. Kantneris pernai buvo pagrobtas iš savo jachtos „Rockall“, vandenyse prie Pietų Filipinų krantų.

Lapkričio 7 dieną jachta buvo rasta dreifuojanti, joje buvo J. Kantnerio kompanionės Sabine Merz lavonas su šautine žaizda.

2008 metais ši pora buvo pagrobta ir 52 dienas laikyta Somalyje. Jie buvo paleisti, kaip pranešama, sumokėjus didžiulę išpirką.

„Abu Sayyaf“, kurios lyderiai yra prisiekę ištikimybę „Islamo valstybės“ (IS) judėjimui Artimuosiuose Rytuose, užsieniečius ir krikščionis grobia jau keli dešimtmečiai. Įkaitai būna laikomi džiunglėse neramiame Pietų Filipinų regione, už juos reikalaujama išpirkos.

Šiuo metu grupuotė įkaitais dar laiko mažiausiai 19 užsieniečių ir septynis filipiniečius, sakė kariškių atstovas, brigados generolas Restituto Padilla.

Grupuotė, kuri buvo įsteigta iš „al Qaeda“ lyderio Osamos bin Ladeno giminaičio pinigų, 2014 metais taip pat susprogdino bombą kelte Manilos įlankoje. Per šį išpuolį – didžiausią šalies teroro ataką – žuvo 116 žmonių.