„Atakomis Briuselyje buvo suduota visai Europai, – sakoma F.Hollande'o pareiškime, kuriame Senasis Žemynas taip pat raginamas imtis „esminių veiksmų grėsmės rimtumo akivaizdoje“.

„Mes kariaujame. Per kelis pastaruosius mėnesius Europoje mes išgyvenome keletą karo aktų“, – sakė Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas.

Vėliau M.Vallsas sakė, kad atėjo „laikas priimti“ visoje Europoje oro linijų keleivių duomenų registravimo sistemą, nepaisant būgštavimų dėl asmeninių duomenų saugumo, ypač tarp kairiųjų pažiūrų parlamentarų.

„Sakau, ypač socialistų ir aplinkosaugininkų grupuotėms Europos Parlamente, kad visi turi prisiimti savo įsipareigojimus, – sakė M.Vallsas Prancūzijos parlamente. – Mes praradome daug laiko šiam klausimui“.

D. Cameronas: mes niekada neleisime tiems teroristams laimėti

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas antradienį pasmerkė „pasibaisėtinus“ išpuolius Briuselyje ir pareiškė, kad Europa turi būti vieninga kovoje su terorizmo grėsme.

„Mes niekada neleisime tiems teroristams laimėti“, – sakė D.Cameronas po skubaus ministrų kabineto posėdžio Dauning Strite.

Davidas Cameronas

„Mes susiduriame su labai realia teroristine grėsme įvairiose Europos šalyse ir mes turime į tai reaguoti viskuo, ką turime“, – kalbėjo jis.

Didžiosios Britanijos kovos su terorizmu vadovas Markas Rowley anksčiau sakė, kad po sprogimų Briuselio oro uoste ir metropolitene policijos pajėgos stiprinamos Londono transporto mazguose.

D.Cameronas sakė kalbėjęs su savo Belgijos kolega Charles'iu Micheliu ir pareiškęs jam savo užuojautą.

„Aš visiškai solidarizuojuosi su jais šiuo labai sunkiu laiku, – sakė jis. – Atakos buvo Belgijoje, bet tokių atakų galėjo būti ir Britanijoje“.

„Dabar sunkūs laikai, – tie pasibaisėtini teroristai, bet mes turime būti vieningi ir daryti viską ką galime, kad juos sustabdytume ir užtikrintumėme, jog nors jie atakuoja mūsų gyvenimo būdą ir atakuoja mus dėl to, kas mes esame, mes niekada neleisime jiems laimėti“, – kalbėjo premjeras.

D.Cameronas prisiminė 2005 metų liepos 7 dienos islamistų teroro išpuolius Londono transporto sistemoje, kur tada žuvo 52 žmonės.

„Šiandien turėtumėme reikšti užuojautą ir gailestį Belgijos žmonėms, kurie išgyveno šį pasibaisėtiną teroro išpuolį“, – sakė jis.

„Mes šioje šalyje žinome, kaip tai yra, nes mes išgyvenome liepos 7-ąją“, – patikino D.Cameronas.