Lyderiai aptarė viršūnių susitikimo, kuriame taip pat dalyvaus Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ir kuris „labai greitai“ įvyks Berlyne, sąlygas, tačiau tikslios jo datos dar nenurodė, pranešė Prancūzijos prezidentūra.

Prancūzija ragina spalio 19 dieną surengti viršūnių susitikimą su Rusijos, Ukrainos ir Vokietijos lyderiais dėl Ukrainos konflikto, trečiadienį pranešė vyriausybės atstovas.

Šio susitikimo tikslas yra „pabandyti padaryti pažangą, derantis dėl politinio sprendimo“ ir siekiant užbaigti daugiau nei 9,6 tūkst. aukų pareikalavusį konfliktą.

Prancūzija neatsisako planų organizuoti šį viršūnių susitikimą, nepaisant padidėjusios įtampos, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atšaukė kitą savaitę planuotą vizitą Paryžiuje.

Ukraina ir Vakarai kaltina Rusiją, kad ši kursto 2014 metų balandį prasidėjusį separatistinį konfliktą rytinėje Ukrainoje, tačiau Maskva šiuos kaltinimus neigia.

Vokietijos ir Prancūzijos 2015 vasarį tarpininkautas taikos susitarimas padėjo apmalšinti kovas Ukrainoje, tačiau visiškai jų nenutraukė.