Leidinio žiniomis, tokiu būdu Fillonų šeima susižėrė kiek daugiau nei 900 tūkst. eurų.

„Le Canard Enchaine“ trečiadienį rašo, kad F.Fillono žmona uždirbo daugiau pinigų per ilgesnį laikotarpį nei skelbta anksčiau.

Pasak savaitraščio, Penelope Fillon uždirbo 830 tūkst. eurų per 15 metų, o ne 500 tūkst. eurų per aštuonerius metus, kaip „Le Canard Enchaine“ rašė praėjusią savaitę.

Poros dukra Marie ir sūnus Charles’is , kurie parlamente taip pat buvo įdarbinti padėjėjais, kai F.Fillonas 2005–2007 metais buvo aukštųjų parlamento rūmų narys, iš viso uždirbo 84 tūkst. eurų, rašo „Le Canard Enchaine“ ir priduria, kad jų darbas buvo menkai pastebimas.

F.Fillonas, konservatorių stovyklos kandidatas ir vienas iš prezidento rinkimų kovos favoritų, antradienį vakare pareiškė, jog tapo „labai profesionalios šmeižto kampanijos“ auka.

Ekspremjeras sakė mokėjęs dviem savo vaikams „teisininkams“ už „tam tikrų užduočių“ atlikimą, kai buvo senatorius.

Tačiau tuo laikotarpiu, kai dirbo savo tėvui, Marie ir Charles’is tebebuvo teisės studentai, skelbia žiniasklaida. Be to, kaip rašo „Le Canard Enchaine“, jiems buvo mokama ne už „konkrečias užduotis“, o už darbą visu etatu.

F.Fillonas taip pat tvirtino, kad oficialiai įdarbino žmoną 1997-aisiais, o iki to laiko ji dirbo jam be atlygio.

„Le Canard Enchaine“ rašo, kad pirmiausia P.Fillon savo vyro padėjėja parlamente dirbo 1988–1990 metais dirbo ir per trejus metus uždirbo 83 tūkst. eurų.

Savaitraščio žiniomis, kai F.Fillonas 2012 metų gegužę pasitraukė iš premjero posto ir grįžo dirbti į parlamentą, jis vėl pasamdė žmoną ir ši jo padėjėja dirbo pusantrų metų. F.Fillonas sakė, kad tuo laikotarpiu žmonai atlyginimą mokėjęs pusę metų.

Praėjusią savaitę „Le Canard Enchaine“ pranešė, kad Penelope taip pat uždirbo 100 tūkst. eurų kaip literatūrinio žurnalo „ La Revue des Deux Mondes“ literatūros konsultantė.

Savaitraštis iškėlė prielaidą, kad šis darbas irgi tebuvo akių dūmimas, nes 2012–2013 metų laikotarpiu ji parašė vos dvi apžvalgas.

Visi „Le Canard Enchaine“ pateikti skaičiai yra atlyginimai neatskaičius mokesčių.

Kai praėjusią savaitę po „Le Canard Enchaine“ publikacijos įsiplieskė vadinamasis Penelopgeito skandalas, finansinius nusikaltimus tiriantys prokurorai F.Fillono ir jo žmonos atžvilgiu pradėjo tyrimą dėl galimo viešųjų lėšų pasisavinimo.

Pirmadienį tyrėjai atskirai apklausė F.Filloną ir jo žmoną. Jų apklausos truko apie penkias valandas.

Antradienį vakare dalyvaudamas viename renginyje F.Fillonas sakė, jog ramiai laukia šio tyrimo pabaigos.

Konservatorių stovyklos kandidatas sakė, kad, jo žiniomis, tai yra pirmas atvejis Prancūzijos šiuolaikinėje istorijoje, kai „pradedama tokio masto ir tokia profesionali kampanija siekiant eliminuoti kandidatą nedemokratiniu keliu“.

Kiek anksčiau antradienį jo komanda pareiškė, jog F.Fillonas nori, kad tyrėjai kiek įmanoma greičiau nustatytų, ar jo žmona iš tikrųjų dirbo, kai gaudavo atlyginimą kaip jo padėjėja parlamente.

F.Fillono rinkimų kampanijos vadovas Patrickas Stefanini žurnalistams sakė, kad kandidatas nenori, jog tyrimas „trukdytų demokratiniam procesui“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)