„Konkrečiai tikimės, kad Ukrainos valdžia nelauks kol Strasbūro teismas nuspręs dėl jos apeliacijos prieš Ukrainos teismo nuosprendį. Tai nebūtų pateisinama atsižvelgiant į Teismo (EŽTT) sprendimą", - sakoma ETPA interneto svetainėje paskelbtame pareiškime, kurį parengė ETPA Monitoringo komiteto pranešėjai Ukrainai Mailis Reps iš Estijos ir Marietta de Pourbaix-Lundin (Marieta de Purbė-Lundin) iš Švedijos, taip pat - Pieteris Omtzigtas (Peteris Omcigtas) iš Nyderlandų, ETPA Juridinių klausimų ir žmogaus teisių komiteto dėl politinės ir baudžiamosios atsakomybės atskyrimo pranešėjas.

Ukraina per tris mėnesius gali pateikti apeliaciją ir tuo laikotarpiu EŽTT sprendimas nebus laikomas įsigaliojusiu.

EŽTT balandžio 30 dieną nutarė, kad Ukrainos sprendimas pasiųsti už grotų buvusią premjerę ir opozicijos lyderę J.Tymošenko buvo neteisėtas, tačiau atmetė jos skundus dėl blogo elgesio kalėjime.

"Teismas mano, kad kalinimas buvo šališkas ir neteisėtas visą jo laikotarpį", - paskelbė Strasbūre įsikūrusio teismo teisėjai.

J.Tymošenko, kuri buvo viena iš svarbiausių veikėjų per Ukrainoje 2004 metais demokratijos šalininkų surengtą Oranžinę revoliuciją, 2011-ųjų spalį buvo nuteista kalėti septynerius metus, nes buvo pripažinta viršijusi savo įgaliojimus premjerės poste, derėdamasi su Rusija dėl dujų pirkimo kontrakto.

Tuo tarpu J.Tymošenko sako, kad jos kalinimo tikrasis tikslas yra pašalinti ją iš politikos.

Bausmę ji nuo 2011 metų gruodžio atlieka Kačianivskos kalėjime Charkove, bet nuo 2012-ųjų gegužės 9-osios yra gydoma Charkovo ligoninėje.