Rankose piketuotojai laikė Estijos valstybės vėliavą, transparantus "Rusija, nesikišk į Estijos vidaus reikalus!", Bronzinio kareivio atvaizdą su užrašu "Šis kareivis okupavo mūsų šalį, jis niekada nevadavo mūsų liaudies!" ir kitus.

Kaip pažymima judėjimo išplatintame pareiškime, hitlerinė Vokietija ir Sovietų Sąjunga vienodai kaltos dėl to, kad buvo sukeltas Antrasis pasaulinis karas.

"Vokietija prisiėmė atsakomybę už tai, ką padarė, mes reikalaujame, kad ir Rusija, kaip Sovietų Sąjungos įgaliojimų perėmėja, prisiimtų atsakomybę ir atsiprašytų už komunizmo nusikaltimus, padarytus ХХ amžiuje", - sakoma pareiškime.

Judėjimo atstovai mano, kad "Holokaustas nublanksta prieš šimtus tūkstančių žmonių, kuriuos nužudė komunistai, keliasdešimt tautų sunaikinimą ir masines tremtis!".

"Jų nuomone, "Rusijos kareivis niekada nevadavo Estijos! Mums viena okupacija pasikeitė kita - bent jau vokiečiai neplanavo sunaikinti estų tautą".

"Kol tebėra įteisinti Sovietų Sąjungos ir Rusijos nusikaltimai, ir kol estai kaltinami fašizmu bei prijautimu nacionalizmui, Estijai nei okupacija, nei Antrasis pasaulinis karas nesibaigė", - pareiškia judėjimas.