Rusijos lyderiai kalbėjo apie paramą taikiam konflikto sprendimui Ukrainoje. Dėl šio pažado raginu Rusiją uždaryti sieną ir sustabdyti bet kokių ginklų ar karių, savanorių ar ne savanorių, teikimą. Pažangi ginkluotė, naudojama nelegalių separatistų, Ukrainoje neatsiranda iš oro“, – pažymėjo I. Kanerva.

ESBO Parlamentinės Asamblėjos prezidentas taip pat nurodė, kad uždarius sieną taip pat turėtų būti apsvarstytas humanitarinės pagalbos teikimas karo nuniokotiems Rytų Ukrainos regionams.

„Vis dėlto norėčiau atkreipti dėmesį į Jungtinių Tautų (JT) vertinimą, kad pasibaisėtina ataka Mariupolyje, kilusi iš separatistų valdomos teritorijos, buvo tyčia nutaikyta į civilius. Taigi, uždarius sieną, tai savaime galėtų būti pagrindinė humanitarinės pagalbos forma“, – pridūrė I. Kanerva.

Vadovas taip pat apibūdino konflikto ekspansiją į Mariupolį kaip „rimtą eskalaciją“ ir sveikino ESBO atstovų neseniai paskelbtą deklaraciją, kurioje 57 organizacijos šalys narės ragino konfliktuojančias puses laikytis paliaubų ir vykdyti Minsko susitarimus.

ESBO nurodė, kad per Parlamentinės Asamblėjos žiemos susitikimą kitą mėnesį Vienoje bus aptariama Ukrainos padėtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)