Buvęs Jungtinės Karalystės (JK) Nepriklausomybės partijos (UKIP) lyderis Nigelas Farage'as – pagrindinis išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo sąjungininkas Europoje – sakė, kad 12 žmonių gyvybes Berlyne nusinešęs išpuolis „nenustebino“ ir yra A. Merkel „palikimo“ dalis.

„A. Merkel tiesiogiai sukėlė Vokietijoje didelį skaičių socialinių ir teroristinių problemų, pats metas pripažinti tiesą“, – antradienį radijui LBC sakė N. Farage'as.

Vokietijos kanclerė A. Merkel yra kritikuojama dėl savo sprendimo per pastaruosius dvejus metus įsileisti į šalį apie milijoną migrantų, iš kurių didžioji dalis bėgo iš karo nuniokotos Sirijos.

Dėl Berlyne įvykdyto išpuolio policija šiuo metu ieško įtariamojo Tuniso piliečio, kuris balandžio mėnesį prašė prieglobsčio Vokietijoje ir jam buvo suteiktas laikinas leidimas gyventi šioje šalyje.

Praėjus kelioms valandoms po pirmadienį įvykdyto išpuolio kraštutinių dešiniųjų pažiūrų Nyderlandų parlamentaras Geertas Wildersas griežtai kaltino Europos lyderius įsileidus į Europą prieglobsčio prašytojus.

„A. Merkel, Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte ir visi kiti bailūs vyriausybių lyderiai, laikydamiesi atvirų durų politikos, įsileido islamo terorizmą ir prieglobsčio prašytojų bangą“, – antradienį „Twitter“ paskyroje rašė G. Wildersas.

Prieš islamą pasisakančiai Laisvės partijai (PVV) vadovaujantis G. Vaildersas taip pat „Twitter“ paskyroje paviešino A. Merkel nuotrauką, kurioje politikės rankos, veidas ir švarkas yra aptaškyti krauju.

Antradienį Slovakijos premjeras Robertas Fico teigė, kad Berlyno ataka – tai paskutinis lašas kantrybės taurėje Europos migrantų krizėje.