ES derybinės grupės dėl „Brexit“ vadovas Michelis Barnier ir Parlamento nariai nerimauja dėl informacijos, jog britų vyriausybė nori, kad kovo 29-oji – diena, kai ji oficialiai praneš ES apie ketinimą išstoti iš Sąjungos – taptų laisvo žmonių judėjimo pabaigos data“, – rašo laikraštis.

Šį klausimą M. Barnier ir europarlamentarai aptarinėjo naktį iš pirmadienio į antradienį.

Laikraščio duomenimis, penkių puslapių rezoliucija dėl Europos Parlamento pozicijos, kuri balsavimui bus pateikta balandžio 5 dieną, buvo parengta siekiant užkirsti kelią galimybei apriboti europiečių, ketinančių artimiausius dvejus metus lankytis Britanijoje, teises.

Anksčiau pasirodė informacija, jog Britanijos vyriausybė mano, kad po kovo 29-osios atvykstančiųjų į Britaniją su ES pasais teisės pasikeis, rašė „The Guardian“. Tačiau britų vyriausybės atstovai oficialiai tvirtina, kad šis klausimas dar aptarinėjamas.

Britų ministrė pirmininkė Theresa May kovo 29 dieną oficialiai inicijuos „Brexit“ procedūrą, kuri, kaip numatoma, truks dvejus metus. Ji prasidės oficialiu laišku, kuriuo Londonas informuos Briuselį apie „Brexit“ startą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)