Europarlamentarai smerkia ilgalaikio įkalinimo nuosprendžius Estijos saugumo policijos pareigūnui Estonui Kohveriui, Ukrainos kino kūrėjui Olegui Sencovui ir Ukrainos aktyvistui Oleksandrui Kolčenkai.

Europarlamentarai smerkia Rusijos įstatymų ir teisingumo sistemos naudojimą politiniais tikslais. Jie pažymi, kad Rusijos teismai neturi kompetencijos nagrinėti veikas, atliktas už tarptautiniu mastu pripažintos Rusijos teritorijos ribų, todėl "visų trijų bylų teismo procesai neturi būti laikomi teisėtais". EP nariai ragina nedelsiant paleisti minėtus asmenis ir užtikrinti saugų jų grįžimą į savo valstybes.

EP nariai atkreipia dėmesį, kad E. Kohverio pagrobimas Estijoje ir nuosprendis jį įkalinti 15 metų Rusijoje pažeidžia tarptautinę teisę ir elementarius teisingumo standartus. Jie taip pat smerkia neteisėtus nuosprendžius Kryme sulaikytiems Ukrainos žmogaus teisių aktyvistams O. Sencovui ir O. Kolčenkai, kurie buvo įkalinti atitinkamai 20 ir 10 metų už raginimą priešintis Rusijos neteisėtai įvykdytai Krymo aneksijai.

Rezoliucijoje reikalaujama laikytis Minsko susitarimų ir paleisti visus minėtus neteisėtai nuteistus asmenis, taip pat Ukrainos karo lakūnę Nadiją Savčenko. Europarlamentarai taip pat ragina ES Tarybą sudaryti sąrašą pareigūnų, atsakingų už E. Kohvero, N. Savčenko, O. Sencovo ir O. Kolčenkos pagrobimą, neteisėtą sulaikymą ir nuteisimą, įšaldyti šių pareigūnų turtą ir neįsileisti jų į ES.