Prancūzijos vadovo žmonos užduotys ir teisės iki šiol nebuvo niekur apibrėžtos ir todėl neretai skirtingai interpretuojamos. Prezidentas Emmanuelis Macronas nusprendė tai pakeisti. Per rinkimų kovą jis paskelbė, kad savo žmonai Brigitte suteiks „tikrą statusą“, tačiau šių planų atsisakė, kai internete buvo pradėta kampanija „prieš“.

Remiantis chartija, prezidento žmona vykdys reprezentacines užduotis, vadovaus priėmimas Eliziejaus rūmuose ir „kaip globėja ar savo atstovavimu“ rems labdaringus, kultūrinius ir socialinius renginius, kurie naudingi Prancūzijos įvaizdžiui pasaulyje. Ji dalyvaus kitų prezidentų partnerių akcijose, pavyzdžiui, kovoje su klimato kaita.

Savo šalyje prezidento žmona „nuolat“ palaikys ryšį su visuomeninėmis iniciatyvomis, kovojančiomis už neįgaliuosius, švietimą, sveikatą, vaikų apsaugą, lygybę ir kultūrą. Jos darbotvarkė bus skelbiama viešai. Vykdyti užduotis prezidento sutuoktinei padės sekretoriatas bei du prezidento patarėjai. Už tai bus mokama iš prezidento biudžeto. Papildomų lėšų ar alga pirmajai damai nėra numatyta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)