Panašu, kad ekstremalaus turizmo sąvoka dar labiau išsiplėtė. Japonui sunkvežimio vairuotojui Toshifumi Fujimoto įprastos nuotykių atostogos nebekelia pasitenkinimo, tad jis atvyko atsipūsti nuo darbo į karinio konflikto purtomą Siriją.

Kalbinamas, T. Fujimoto parodė nuotraukas, kuriose jis įamžintas su kovotojais. Japonas tvirtino mėgstantis adrenaliną, kurį sukelia karinio konflikto pajautimas. „Tai mane žavi, aš tuo mėgaujuosi“, - aiškino vyras.

Alepas nėra vienintelė pavojinga vieta, kurioje T. Fujimoto tvirtina apsilankęs. Pernai metais jis pabuvojo Jemene, kai čia vyko demonstracijos prie JAV ambasados. Dar anksčiau jis lankėsi Kaire, kai nuvertus Hosni Mubaraką Egiptą krėtė neramumai. Japonas tvirtina, kad jo svajonių šalis yra Afganistanas – jis norėtų susitikti su Talibano kovotojais.

Tai jau ne pirmas kartas, kai išsiskyręs trijų vaikų tėvas per Turkiją pateko į Siriją. Šioje šalyje jis jau lankėsi 2011 metais. Jungtinių Tautų tvirtinimu, Sirijoje buvo nužudyta daugiau nei 60 tūkstančių žmonių.

T. Fujimoto internetiniame nuotraukų albume galima rasti vietos žmonių fotografijų, tačiau čia galima išvysti ir lavonų. Paklaustas apie gimtojoje šalyje likusią šeimą, japonas tikina nematęs savo vaikų penkerius metus ir negalintis kalbėti apie juos be ašarų.

„Kasdien meldžiuosi, kad jeigu kas nutiktų man, mano mergaitės galėtų gauti draudimo pinigus ir gyventi pasiturimai“, - atskleidžia vyras. Vis dėlto jis prisipažįsta nesijaudinantis dėl pavojaus. „Aš esu turistas, todėl nesu snaiperių taikinys, kaip jūs, žurnalistai“, - pareiškė T. Fujimoto.