Šeštadienį tūkstančiai žmonių ant tilto netoli Kremliaus, kur penktadienį vėlai vakare ir buvo pasikėsinta į B. Nemcovo gyvybę, degė žvakes ir dėjo gėlių.

V. Putinui atskaitingos nacionalinių tyrimų tarnybos teigia šiuo metu tyrimą vykdančios keliomis kryptimis: anot jų, manoma, kad žydų kilmės B. Nemcovas galėjo būti nužudytas radikalių islamistų, taip pat neatmetama galimybė, kad į jį pasikėsinti galėjo opozicija, norėdama taip užjuodinti prezidento vardą.

Prezidento oponentų teigimu, tokie kaltinimai rodo Rusijos lyderių cinizmą: taip pasitelkiamas nacionalizmas, neapykanta ir antivakarietiškas nusistatymas, siekiant paremti Ukrainoje vykdomą politiką bei nukreipti valdžiai palankia linkme kaltinimus dėl šalies ekonominės krizės.

"Tai smūgis Rusijai. Jeigu taip bus baudžiama už politinį požiūrį, tuomet ši šalis tiesiog neturi jokios ateities", - po įvykdytos B. Nemcovo žmogžudystės sakė opozicijos lyderis Sergejus Mitrochinas.

Pats Rusijos prezidentas B. Nemcovo nužudymą vadina "provokacija", o politiko motinai pažadėjo, kad žudikai bus rasti ir nubausti.


Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)