Buvusi keleivinį „EgyptAir“ lėktuvą užgrobusio vyro žmona jį apibūdina kaip „itin pavojingą žmogų“, kuris vartojo narkotikus, terorizavo šeimą ir mušė ją bei vaikus, skelbia foxnews.com.

Marina Paraschou griežtai atmeta žiniasklaidos pranešimus, esą 59 metų Seifas Eddinas Mustafa lėktuvą užgrobė apimtas desperacijos, apakintas nelaimingos meilės ir troškimo išvysti ją ir vaikus.

Per interviu, kuris paskelbtas ketvirtadienį, M. Paraschou Kipro dienraščiui „Phileleftheros“ teigia: melas, kad vyras norėjęs su ja pasikalbėti, o į ją kreipęsi policijos pareigūnai nenorėjo nieko daugiau – tik kad ji atpažintų jo balsą.

Moteris teigia, kad buvęs jos vyras yra „fanatiškas“ Palestinos išlaisvinimo organizacijos šalininkas, kuris visiems gyrėsi prisidėjęs prie trijų Izraelio karių nužudymo ir už tai ketverius metus kalėjo Sirijoje.

Kipro pareigūnai, kurie S. E. Mustafą apibūdina kaip „nestabilios psichikos žmogų“, teigia, kad lėktuvo užgrobėjas prašė jų buvusiai žmonai perduoti laišką, kuriame reikalavo, kad į laisvę būtų paleistos 63 Egipte kalinamos disidentės.

Šešias valandas trukusi drama lėktuve baigėsi laimingai – užgrobėjas buvo sulaikytas, o lėktuve buvę žmonės nenukentėjo.

M. Paraschou laikraščiui „Phileleftheros“ papasakojo, kad su Seif ElDinu Mohamedu Mostafa susipažino savo gimtojoje saloje, kai jai buvo 18, o jam – 26 metai. Moteris taip pat prisiminė, kad penkeri jų santuokos metai buvo „juodasis laikotarpis“ jos gyvenime.

„Daugelis žiniasklaidos priemonių nupiešė romantišką paveikslą, kuriame vyriškis bando pasiekti savo buvusią žmoną“, – M.Paraschou sakė interviu, kuris išspausdintas ketvirtadienį.

„Bet tai labai toli nuo tiesos; jie susidarytų kitokią nuomonę, jeigu žinotų koks jis buvo iš tiesų, – pasakojo ji. – Tie penkeri metai buvo juodi juodžiausi“.

„Juk turėjau kažką daryti – 24 metus negalėjau pamatyti nei savo žmonos, nei vaikų“, – po sulaikymo pareigūnams sakė S. E. Mustafa.

Buvusi jo žmona tvirtina, kad tai viso labo bandymas išsisukti.

„Jam niekada gyvenime nė minutei nerūpėjo vaikai – nei kai gyveno kartu, nei kai išsiskyrėme. Jis mums galėjo pasiūlyti tik skausmą, sielvartą ir terorą. Net ir žinodami, kad jis dabar sėdi areštinėje, mano vaikai bijo“, – per interviu sakė moteris.

Kipro policijos teigimu, S. E. Mustafa nepanoro pasinaudoti advokato paslaugomis.

Per kitą interviu dienraščiui „Politis“, kuris taip pat buvo išspausdintas ketvirtadienį, M. Paraschou sakė, kad jos buvęs vyras ja pasinaudojo kaip „dingstimi“ prašyti prieglobsčio Kipre.

M. Paraschou už S. E. Mustafos ištekėjo 1985 metais, kai jai buvo 20 metų. Pora po penkerių metų išsiskyrė ir liovėsi bendravę. Kalbėjosi vos kartą, kai ji buvusiam vyrui po kelerių metų paskambino pranešti, kad jų paauglė dukra (iš viso pora susilaukė keturių vaikų) žuvo per avariją.

„Koks man skirtumas? Man visai nerūpi, kad ji žuvo“, – buvusio sutuoktinio žodžius prisimena moteris.

Susituokę jie gyveno moters tėvų namuose. S. E. Mustafa esą niekada neturėjo normalaus darbo, nuolat mušdavo savo vaikus ir buvo priklausomas nuo narkotikų.

58 metų egiptietis kaltinamas tuo, kad pasinaudodamas mirtininko diržo imitacija jis užgrobė iš Aleksandrijos į Kairą turėjusį skristi lėktuvą ir nukreipė jį į Kiprą, kurio teismas trečiadienį leido jį suimti aštuonioms dienoms.

Jam gali būti pareikšti kaltinimai dėl lėktuvo užgrobimo, žmonių pagrobimo turint tikslą nugabenti juos į nežinomą vietą, neatsargaus ir pavojingo elgesio bei antiteroristinio įstatymo pažeidimų.