Daugiau nei penkias dienas gelbėtojai ir kariškiai ieško dingusio „EgyptAir“ lėktuvo, skridusio iš Paryžiaus Į Kairą su 66 žmonėmis. Trečiadienį Graikijos tarnybos turėtų egiptiečiams perduoti informaciją, kurią jiems pavyko rasti.

Aukų artimieji jau prarado viltis apie išgyvenusius mylimuosius, tačiau dabar tikisi bent atgauti palaikus.

„Nebeturiu vilties, visos viltys žlugo. Tikiuosi, kad dievas ją priims kaip kankinę ir ji keliaus į Dangų“, – sako skrydžio palydovės tėvas Ezzas El Dinas Safwatas.

Trečiadienį pasirodė informacijos, kad, sprendžiant iš randamų daiktų ir kūnų dalių, greičiausiai lėktuvas susprogo. Nuo sekmadienio gelbėtojai rado apie 23 maišus mažų kūnų dalių, kurių pati didžiausia yra plaštakos dydžio.

Ši tragedija sulaukė pasaulio dėmesio, neatmetamos jokios jos versijos.

Kūnai sudraskyti, todėl DNR tyrimai, egiptiečių teigimu, gali užtrukti kelias savaites.

„Jie ėmė artimųjų DNR pavyzdžius. Nežinau nieko, kas nutiko, ar jie rado ką nors. Jie paėmė mėginius tam, kad galėtų juos palyginti su rastų kūno dalių ir taip nustatyti tapatybę“, – aiškina skrydžio palydovės tėvas.

Ar lėktuve sprogo bomba, kol kas nėra įrodymų, nes tyrėjai neranda bombos likučių.

Prancūzijos pareigūnai sako, kad lėktuvas siuntė signalus apie galimą gaisrą, tačiau, ar tai buvo sugedusių kompiuterių duomenys, ar tikri signalai, kol nebus rastos juodosios dėžės, pasakyti sunku.

Juodųjų dėžių paieška – be rezultatų. Gelbėtojai skraido virš galimos sudužimo vietos ir klausosi juodųjų dėžių skleidžiamo garso, panašaus į zvimbimą.

Nerimo kelia tai, kad kol kas dėžių nerandama, o jos garso signalą skleis dar 24 dienas, vėliau, išsekus baterijoms, nutils, ir jas rasti taps beveik neįmanoma.