Pasak pareigūnų, tikėtina, jog daugiau protestuotojų bus suimti, kai policija peržiūrės šalyje vykusių demonstracijų vaizdo įrašus.

Antradienį per susirėmimus su policija žuvo du demonstrantai ir vienas policininkas. Dar apie 250 žmonių buvo sužeisti.

Trečiadienį medikai pranešė, kad dar vienas protestuotojas mirė nuo žaizdų.

Egiptą, kuriame šiemet turėtų vykti prezidento rinkimai, apėmusi protestų banga yra didžiausia per kelis pastaruosius dešimtmečius.

Egipte dėl neramumų blokuojamas „Twitter“

Socialinis tinklas "Twitter" antradienio vakarą patvirtino, kad Egipte buvo užblokuotas jo tinklalapis, akivaizdžiai siekiant užkirsti kelią protestuotojų atsišaukimams, kuriais agituojama nuversti prezidentą Hosni Mubaraką.

"Twitter", kurio būstinė yra Jungtinėse Valstybėse, suteikia galimybę skelbti internete mobiliaisiais telefonais arba kompiuteriais siunčiamas trumpas žinutes. Kaip rodo interneto stebėsenos organizacijos herdict.org duomenys, šis tinklalapis Egipte nebeveikia.

Lakoniškame pranešime "Twitter" informavo, kad jo veikla Egipte buvo užblokuota apie 16 val. Grinvičo (18 val. Lietuvos) laiku - šioje šalyje nebebuvo galima prisijungti prie tinklalapio Twitter.com, taip pat naudoti su šiuo socialiniu tinklu susijusių programų.

"Tikime, kad atviras dalijimasis informacija ir nuomonėmis teigiamai veikia visuomenes ir padeda vyriausybei palaikyti ryšį su savo žmonėmis", - "Twitter" atstovai pabrėžė vėliau paskelbtame pranešime.

Dešimtys tūkstančių žmonių antradienį išėjo į gatves visame Egipte, reikalaudami, kad H.Mubarakas atsistatydintų. Šiuos protestus akivaizdžiai įkvėpė neseniai Tunise įvykęs sukilimas.

Šie protestais laikomi didžiausiais ir svarbiausiais Egipte nuo 1977 metų, kai daugiausiai gyventojų turinčią arabų pasauli valstybę buvo sukrėtusios riaušės dėl subsidijų duonai.

Protestai, kuriuose organizavo už demokratiją pasisakantis Balandžio 6-osios jaunimo judėjimas, sutapo su nacionaline švente - Policijos diena.

Mirė sužalotas protestuotojas

Egipte vienas protestuotojas trečiadienį mirė nuo žaizdų, nukentėjęs per susirėmimą su policija per demonstraciją, pranešė medicinos pareigūnai.

Šis vyras tapo jau trečiuoju demonstrantu, žuvusiu per Egiptą pastaruoju metu apėmusių protestų bangą.

Per antradienį, pramintą "pykčio diena", vykusias demonstracijas, kurias įkvėpė neseniai Tunise įvykęs sukilimas, žuvo du protestuotojai ir policininkas.

Kaip patikslino Egipto vidaus reikalų ministerija, policininkui buvo smogta į galvą akmeniu, vėliau jis mirė ligoninėje.

Abu antradienį žuvę protestuotojai buvo Sueco miesto gyventojai. Vienas iš jų užduso, kai policija panaudojo ašarines dujas, o kitas mirė nuo smūgio akmeniu į galvą.

Demonstrantai mojavo Egipto ir Tuniso vėliavomis ir skandavo: "Dink, Mubarakai!", "Duonos, laisvės, orumo!" ir "Mes seksime Tuniso pavyzdžiu!".

Manifestacijos dalyviai teigė, kad protestams juos įkvėpė revoliucijos sėkmė Tunise, kur žmonėms pavyko atsikratyti prezidento Zine`o El Abidine`o Ben Ali, įvedusio korumpuotą autoritarinį režimą.

Egipto vyriausybė uždraudė tolesnius protestus

Egipto vidaus reikalų ministerija trečiadienį uždraudė demonstracijas ir perspėjo, kad teisėsauga persekios protestuotojus.

"Nebus leidžiami jokie provokuojantys veiksmai, protesto susirinkimai, eitynės ar demonstracijos, - sakoma VRM pranešime. - Prieš kiekvieną (nepaklususį) bus imtasi teisinių priemonių; jie bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn".

Antradienį vykusius protestus organizavo už demokratiją pasisakantis Balandžio 6-osios judėjimas, kuriam daugiausiai priklauso jaunimas.

Trečiadienį aktyvistai paragino organizuoti antrąją protestų prieš vyriausybę dieną.

"Visi turi eiti į Tahriro aikštę ir vėl ją užimti", - sakoma Balandžio 6-osios judėjimo svetainėje socialiniame tinkle "Facebook" paskelbtame atsišaukime. Šie protestai taip pat buvo organizuojami skelbiant žinutes socialiniame tinkle "Twitter".

Per antradienį, pramintą "pykčio diena", vykusias demonstracijas, kurias įkvėpė neseniai Tunise įvykęs sukilimas, žuvo du protestuotojai ir policininkas.

Demonstrantai mojavo Egipto ir Tuniso vėliavomis ir skandavo: "Dink, Mubarakai!", "Duonos, laisvės, orumo!" ir "Mes seksime Tuniso pavyzdžiu!".

Šie protestai Egipte laikomi didžiausiais ir svarbiausiais nuo 1977 metų, kai daugiausia gyventojų turinčią arabų pasaulio valstybę buvo sukrėtusios riaušės dėl subsidijų duonai.

Egipto prezidento ateitį sunku prognozuoti, sako Saudo Arabijos princas

Egipto prezidento Hosni Mubarako ateitis priklauso nuo šios šalies lyderių suprasti šiuo metu vykstančių precedento neturinčių protestų priežastis, trečiadienį pareiškė vienas Saudo Arabijos karališkosios šeimos narys.

"Iš tikrųjų negaliu pasakyti, kuo viskas baigsis Egipte", - buvęs Saudo Arabijos žvalgybos vadovas princas Turki al Faisalas, anksčiau dirbęs ambasadoriumi Didžiojoje Britanijoje ir JAV , sakė naujienų agentūros "Reuters" televizijai "Insider".

"Dar pamatysime, ar jie, būdami lyderiai, sugebės suprasti, ko siekia gyventojai", - pridūrė princas.

Kairo gatvėse vėl įsivyravo rimtis po antradienį ir praeitą naktį vykusių precedento neturinčių demonstracijų, kurių dalyviai ragino H.Mubaraką atsistatydinti.

Tačiau vienas Egipto opozicinis judėjimas paragino žmonės vėl išeiti į gatves trečiadienį, praėjus parai po precedento neturinčios visą šalį apėmusios protestų bangos prieš 30 metų valstybei vadovaujantį prezidentą.