Pranešama, kad šalia Gebel Atakos miesto, esančio už 18 km į vakarus nuo Sueco, per susišaudymą su policijos pajėgomis buvo nušautas Mohamedas Fulayfelis, jo žmona sužeista. Incidento laikas nenurodomas.

M.Fulayfelis už akių teisiamas ir dėl sprogdinimų kituose trijuose Raudonosios jūros kurortuose, kurie buvo surengti praėjusių metų spalį. Per vieną sprogimą "Hilton" viešbutyje Tabos mieste žuvo 34 žmonės.

Egipto vidaus reikalų ministerijos pranešime teigiama, kad gavusios tam tikros informacijos, saugumo pajėgos artėjo prie Gebel Atakoje besislapstančių žmonių grupės, kai pastarieji ėmė šaudyti.

"Policijos pajėgos nedelsiant atsakė ugnimi. Susišaudymo metu nukautas M.Fulayfelis. Kartu su juo buvusi jo žmona sužeista ir nugabenta į ligoninę", - teigiama policijos pranešime.

Egipto tarnybos įtaria, kad sprogdinimus Šarm el-Šeiche, kurie buvo didžiausi išpuoliai Egipte nuo 1981 m., surengė Šiaurės Sinajaus kalnuose besislapstantys beduinai. Policija šiuo metu Pietų Sinajaus kalnuose ieško žmonių, kurie ką nors žino apie sprogdinimus.

Patvirtinta jau penktoji Šarm el Šeicho sprogdinimų auka iš Britanijos

Jau patvirtina penktoji Šarm el Šeicho sprogdinimų auka iš Britanijos. Apie tai pranešė šalies užsienio reikalų ministerija. Aukos tapatybė neskelbiama.

Per tris sprogimus Egipto kurorte žuvo mažiausiai 64 žmonės, daugiau egiptiečiai. Per incidentus taip pat buvo sužeista apie 200 žmonių.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerijos atstovė sakė, kad be žinios vis dar yra dingę penki britai, kurie greičiausiai yra žuvę.